Calella convidarà l’Alguer al monogràfic de la Fira de Calella i l’Alt Maresme

L’Alguer, una petita ciutat de gairebé 44.000 habitants del nord de l’illa de Sardenya, on es parla un dialecte del català, serà la ciutat convidada a la Fira de Calella i l’Alt Maresme del 2019. Ho ha anunciat l’alcaldessa Montserrat Candini, qui encapçalarà la delegació calellenca s’hi desplaçarà el pròxim mes de juliol per acabar de tancar els serrells del monogràfic que s’instal·larà al Passeig de Manuel Puigvert.

Candini ha explicat que les gestions estan molt avançades i que ella mateixa es reunirà amb el seu homòleg alguerès. La idea és, com sempre amb el monogràfic, portar a Calella una mostra dels trets identitaris de la ciutat, especialment cultura però també història, patrimoni natural o gastronomia. I presentar-ho en el marc de l’esdeveniment que continua apostant pel format fira-festival.

Amb actuacions i treballat molt directament amb el Consorci de Promoció de Cultura Catalana de l’Alguer. A principis de juliol em trasllado a l’Alguer per acabar de concretar alguns aspectes sobre la seva participació a la fira del setembre (…) Tindrem dos o tres cantautors molt importants del que representa la cultura catalana en territori italià.

L’alcaldessa explica que la fira permetrà redescobrir l’Alguer com un territori que es reivindica a nivell cultural i institucional; i amb el qual Catalunya s’hi sent agermanada per tenir una llengua comuna: el català.

És el moment de no oblidar. I de no oblidar que més enllà dels 7,5 milions de ciutadans que viuen al país, també n’hi ha d’altres de parla catalana que viuen en d’altres Estats de la Unió Europea amb els quals ens hi sentim profundament agermanats.

Encara sense dates confirmades, tot apunta que la Fira de Calella i l’Alt Maresme del 2019 podria celebrar-se del 20 al 23 de setembre.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.