L’Hospital de Calella no va activar el protocol establert en el cas del nadó mort el gener

Imatge d'arxiu

El Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, alerta de mancances en la detecció del maltractament, l’aplicació dels protocols i la coordinació entre els serveis.

L’Hospital de Calella no va actuar correctament en el cas del nadó mort el mes de gener a causa dels maltractaments soferts presumptament per part del seu pare, que continua en presó preventiva. Així ho conclou el Síndic de Greuges de Catalunya que constata que, malgrat hi havia una situació de sospita de maltractament infantil, el centre no va activar el Protocol contra el maltractament infantil, ni va instar cap coordinació interna amb la Unitat de Treball de l’hospital, ni coordinacions amb cap servei extern, com el cap, serveis socials o la DGAIA.

El Síndic corrobora que el dia 23 de desembre ja hi va haver una sospita de maltractament infantil durant la visita del nadó al Servei d’Urgències de l’Hospital de Calella, arran dels signes de possible maltractament físic i dels dubtes que havia generat el relat dels progenitors. El servei d’urgències però, va descartar finalment la sospita i va donar l’alta hospitalària del nadó el mateix dia sense comunicar immediatament el cas a la Unitat de Treball Social de l’Hospital.

Al mateix temps, Rafael Ribó relata al seu informe que es detecten “imprecisions en l’informe d’assistència sobre les proves practicades” i detalla que “no es va utilitzar l’eina SMSGR de maltractament -tal i com marca el protocol-, ni es va trucar al telèfon Infància respon perquè la DGAIA valorés activar l’EVAMI (Equip de valoració de maltractaments infantils detectats a l’àmbit sanitari)”. Trucada que sí va fer el 4 de gener el Servei de Pediatria de la UCI Neonat de l’Hospital de la Vall d’Hebron que va contactar amb Infància Respon (116 111) avisant que el nadó ja havia estat atès a l’Hospital de Calella, on hi havia hagut sospites de maltractament.

En la documentació analitzada el Síndic de Greuges també observa manca de coordinació entre els Serveis Socials de Pineda de Mar, Treball Social de l’Hospital de Calella i Treball Social del Cap de Pineda. Pots llegir en el següent enllaç l’informe complet del Síndic.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Angels ha dit:

    No ho puc entedre, professionals ineptes, quina poca confiança inspireu,
    Qué trist

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *