Tanquen la campanya de recollida de medicaments després de rebre un allau de donacions

medicaments web

A principis de desembre, i sense el paraigua de cap entitat dedicada a la cooperació internacional, un grup de calellencs i calellenquen van iniciar una recollida de medicaments per cobrir les necessitats bàsiques d’un poblat que està a l’interior de Gàmbia, Yaka Madina. L’havien visitat i ells, amb els seus propis ulls, havien comprovat que la població no tenia accés al que hi ha en una farmaciola: ni antibiòtics, ni analgèsics, ni tan sols una gassa per tapar les ferides. Van venir a Ràdio Calella TV a explicar-ho, d’això no fa un mes. El cas és que han hagut de dir prou i donar per acabada la campanya de recollida perquè la resposta els ha sobrepassat.

Pilar Roger, una de les calellenques que han impulsat la recollida de fàrmacs, ha explicat aquest matí a La Ciutat que la generositat de la gent els ha sorprès moltíssim i ha donat públicament les gràcies.

Ha sigut espectacular l’èxit de la campanya. La gent de Calella i de fora han estat esplèndits, és la paraula. Vam dir que l’allargariem fins el març però hem decidit aturar-ho perquè ara s’ha d’enviar tot i costa molts diners. Diem prou perquè hem recollit moltíssim.

Ara se’ls presenta un altre maldecap. Com enviar-ho i, sobretot, com finançar el que costa. Que és molt, ha dit Roger.

Hi ha hagut gent que ens ha donat diners i això ens ajudarà molt. Hem quedat sorpresos del cost d’enviar un paquet (…) En funció de l’agència, enviar 2 quilos costa 90 euros! 5 quilos, 145 euros. Ara estem mirant per Correus, que sembla que és més econòmic, però no es pot passar cap tipus de líquid.

Els promotors de la campanya de recollida de medicaments valoren la possibilitat d’enviar-los a través de diverses empreses de paqueteria, buscant la fórmula que resulti més econòmica.

Es reuniran aquest divendres per posar ordre a tot el que han aplegat. En faran un inventari i en volen donar compte públicament.

Volem fer una mica d’inventari per saber què hem recollit. Ho pesarem per saber exactament el cost, i mirarem de trobar la millor solució per enviar-ho.

Pilar Roger, en nom de tot el grup promotor de la campanya, ha reiterat l’agraïment a tothom que hi ha col·laborat, també als establiments on s’han pogut fer les donacions.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat