Calella destinarà 10.000 euros del Fons Local de Solidaritat a entitats d’ajuda als refugiats

Camp de refugiats de Chios (Grècia), on membres de Calella pels Refugiats han treballat en projectes de voluntariat
Camp de refugiats de Chios (Grècia), on membres de Calella pels Refugiats han treballat en projectes de voluntariat

El Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació ha acceptat la proposta de Calella pels Refugiats per fer efectiva la reserva del pressupost actual, de 10.000 euros, corresponent al Fons Local destinat a l’ajuda en aquest àmbit. En la reunió del l’organisme celebrada ahir dilluns, la plataforma va plantejar als consellers repartir-los a diverses entitats: Eko Project, Care for Calais i Saporeak, però com se’n farà la distribució final encara s’ha d’acabar de concretar. Calella pels Refugiats celebra que el Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació hagi entès la necessitat d’aportar els diners reservats a pal·liar la greu i delicada situació per la qual atravessen les persones que fugen de la guerra i es troben desamparats en terra de ningú, mentre la Unió Europea els dóna l’esquena.

Anna Missé, de Calella pels Refugiats, explica que ja hi ha el compromís explícit de la ciutat a actuar davant la crisi migratòria europea. Pendents de confirmar si el fons es reparteix entre les quatre entiats proposades o només entre tres, sense comptar-hi Care for Calais. “Van acceptar la proposta però una de les condicions és que les entitats han de tenir una contrapart catalana o espanyola, i això s’ha d’acabar de confirmar. Si és així, es dividirà entre les quatre, sinó entre les altres tres restants”, ha indicat.

La decisió es prendrà abans d’acabar l’any per no perdre la partida pressupostària reservada, tot i que no serà necessària la convocatòria del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació per ratificar-ho. Des de la plataforma ciutadana Calella pels Refugiats s’explica que gràcies a aquestes aportacions, encara que petites, les entitats poden continuar desenvolupant la seva tasca humanitària sobre el terreny. “Estem molt satisfets perquè si no s’haguessin destinat a aquestes entitats, molt probablement els diners s’haguessin perdut. I són quantitats molt necessàries perquè les petites ONGs puguin seguir amb la important feina que fan als camps”, ha assegurat Missé.

L’experiència dels calellencs que van participar en projectes de voluntariat als camps de refugiats de Grècia es portarà i s’explicarà als alumnes de les escoles de secundària de Calella. És una iniciativa de l’àrea de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Calella que la setmana vinent inaugurarà l’exposició Calella és solidària a la Cooperativa l’Amistat. S’hi presenten els projectes que fan les ONG locals i que reben ajuts del municipi. Es podrà visitar fins el 4 de desembre.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *