Calella donarà a conèixer el nom de la Capital de la Sardana 2017

Aquest divendres s’entreguen a Calella els Premis Capital de la Sardana 2015. El lliurament de guardons que entrega la Confederació Sardanista de Catalunya, es farà a la Sala Mozart. Allà es presentarà Mollerussa 2016 i es coneixerà per primer cop el nom de la ciutat organitzadora de la Capitalitat al 2017.

Després de la benvinguda oficial a l’acte es farà la presentació de Mollerussa, Capital de la Sardana 2016, i tot seguit la Cobla Capital de la Sardana interpretarà dues peces: «Serra Amunt» d’Enric Morera i «Sardanes a Mollerussa», de Josep Capell. La Cobla tornarà a tocar després del lliurament dels premis. En aquest cas interpretarà quatre miniatures de Manuel Oltra, que són «els putxinel·lis», «la calma», «la cuita» i «dansa de gnoms». El seguirà la interpretació de «la màgia de les Torretes» de Francesc Cassú i el preludi de «Tricameró» de Joan Lluís Moraleda. Les tenores solistes seran Jaume Vilà, Jordi Molina i Ferran Miàs.

Un dels moments especials de l’acte serà la Proclamació de la Capitalitat de la Sardana 2017. Se sabrà el poble que agafarà el relleu a Mollerussa 2016.  el responsable i Coordinador de la Capitalitat de la Sardana, Víctor Sellés no ha volgut fer públic el nom de les dues poblacions candidates a ser Capital de la Sardana 2017. “És l’acte més solemne i principal que hi ha a la Capital de la Sardana. Hi haurà nervis, però ja se sap. Algú quedarà fora i d’altres estaran molt contents. Però és el que hi ha“.

Aquest és el programa de la jornada, però també es coneixen ja els premiats. El Premi a la Dedicació el rebran Ghislaine Busquet, responsable del Festival de Sardana de Ceret; Robert Miralles, de Reus; i Carles Pous, de l’Escala.

Els Premis a la Continuïtat es donaran als aplecs del Mercat de Vic, que fa 75 anys i al de l’ermita de Bellvitge, que en fa 50. També rebran guardó en aquesta categoria els concursos sardanistes de Girona i Olot per tenir 75 anys, i els de Bellvís, Fonts de Valldans, Maig i Verge del Miracle que han complert cinc dècades.

Els Premis a la Promoció i la difusió seran per Josep Maria Casasús, articulista als diaris Ara i el Punt Avui, i també l’espectacle RecorDansa del grup Sardanista d’Agramunt, i l’espectacle «retrats d’un sentiment» de la Cobla Marinada i Violetes del Bosc.

Els premis als mitjans audiovisuals seran per Francesc Botet, que porta el bloc avibotet.cat; Felip Vallejo, que porta el blog sardanaesportiva.cat, i al grup la Iaia XXL.

També s’entregaran premis a Iniciatives Renovadores, i en aquest cas el guardó s’entregarà a la plataforma cultural i de lleure Gira i Gira.

Durant l’acte de lliurament també s’entregaran tres medalles. La Medalla al mèrit sardanista serà per Víctor Cibran. La Medalla al mèrit musical la rebrà Jaume Vilà, professor de tenora i que tocarà al concert. La Medalla al mèrit de la Dansa Catalana serà per Antonio Jaén, dansaire des dels 5 anys.

Víctor Sellés: “Es donen premis i reconeixements a persones i entitats que per la seva transcendència i activitat sardanista han dedicat moltíssimes hores a la sardana d’una manera totalment desinteressada i són un fort actiu que tenim. Se’ns fa dificilíssim triar quan ens presenten els candidats. Ja sabem que serem injustos perquè n’hi haurà que no s’hauran seleccionat i tindran tanta vàlua com els altres, però ens hem de decidir“.

L’acte d’entrega de Premis Capital de la Sardana 2015 començarà a les set del vespre d’aquest divendres. Al final de l’acte s’oferirà una copa de cava, gentilesa de cava Celler Vell.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat