Calella en Comú demana un informe jurídic que aclareixi si es pot repetir el debat sobre el sou de l’inspector

El regidor Tejada en el Ple del mes de Juny
El regidor Tejada en el Ple del mes de Juny

S’embolica encara més el cas del nou inspector de la Policica Local de Calella. Després que Calella en Comú impugnés l’acord del Ple Municipal que valida l’augment de sou de la plaça –per fer-la atractiva de cara a la contractació d’un professional extern–, el partit liderat per Sebastián Tejada acaba de donar a conèixer quina resolució li ha donat el Govern Municipal. Conclou que no està legitimat per sol·licitar la impugnació i tampoc es donen els supòsits per acceptar-la. L’escrit, on hi aparèixer nombroses referències legals, està signat pel tinent d’Alcaldia de Recursos generals i Hisenda, Josep Gibert, amb data de 9 de juliol. La reacció dels comuns ha estat demanar que s’aporti un informe jurídic de Secretaria de l’Ajuntament de Calella que confirmi els arguments de la resolució perquè, segons Tejada, no tenen fonaments.

El regidor portaveu de Calella en Comú ha dit en declaracions a Ràdio Calella TV que el Govern Municipal de Junts per Calella i el PSC pretén bloquejar que el debat plenari sobre una qüestió que repercuteix en la imatge de l’executiu local.

Sota el nostre punt de vista intenta impedir que la impugnació vagi al ple i es produeixi un debat que els deixa en mal lloc davant els treballadors i la ciutadania en general (…) El que és lògic i procedimental és el que hem demanat: que l’alcaldessa sol·liciti un informe jurídic de secretaria, independent del posicionament del Govern Municipal, per clarificar-ho (…) Hem arribat a la comissió informativa sense aquest informe, potser això també ho haurem de tractar en un futur.

Tejada es ratifica en els motius de la seva petició d’impugnació, que assegura s’ajusta a legalitat. Denuncia que la contractació externa del cap de la Policia Local impedeix el dret a la carrera professional dels treballadors i diu que el Govern opta per aquesta via per no haver de promocionar l’actual sostinspector del cos.

No volen fer promoció interna perquè haurien de nomenar el sotsinspector, que fa temps està en situació de marginació dins la prefactura, i per això han decidit que ha de ser un inspector (…) Prop del 40% de les policies locals estan dirigides per sergents o caporals, o sotsinspectors, però no volen que sigui aquesta persona i després de sondejar altres inspectors que no han volgut venir, sembla que ara han trobat algú interessat.

Calella en Comú espera rebre l’informe de Secretaria en les pròximes hores i poder-lo estudiar amb prou temps, abans de la sessió extraordinària del Ple Municipal, que s’ha convocat ja formalment per dilluns 20 de juliol a les 20h. Serà l’últim de l’actual curs polític, abans de l’aturada estival, i se celebrarà de forma telemàtica.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Joel Paniagua escrigué:

    Sr. Tejada, el cap del cos de la policia local ha de pertanyer, com a mínim, a l’escala executiva (categoria d’Inspector) segons preveu l’article 26.2 de la Llei 16/1991 de les policies locals de Catalunya., i la convocatòria ha de ser lliure i no pot ser de promoció interna. A més a més, segons tinc entés el Sotsinspector és interí i la seva categoria real és de Sergent. Tots els Ajuntaments que tenen caps de policia local que no són Inspectors infringèixen la llei.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *