Calella en Comú desconeix com s’està desenvolupant el pressupost arran de la pandèmia

tejada_arxiu

Les cancel·lacions i adaptacions d’esdeveniments han estat una tònica d’ençà de l’arribada de la pandèmia de la Covid-19. Es va començar amb la Volta Ciclista, la diada de Sant Jordi o la Festa Major de la Minerva i la Fira, les més recents. Tot plegat implica una variació respecte les despeses i inversions, i també ingressos, que es van pressupostar per aquest 2020. El document que es va treballar i aprovar abans d’entrar a la nova realitat. Però l’oposició és desconeixedora de les modificacions pressupostàries que s’estan fent, segons sosté Calella en Comú, que lamenta que l’executiu local els hagi apartat dels àmbits de decisió sobre com reformular els comptes per tal d’adaptar-los a les noves necessitats que també estan apareixent, sobretot en termes d’assistència social.

En declaracions a Ràdio Calella TV, el portaveu dels comuns ha detallat algunes partides vinculades a la cancel·lació de la Fira de Calella i l’Alt Maresme, i que han caigut del pressupost, com a conseqüència de les noves mesures Covid. Sebastián Tejada ha indicat que no coneixien al detall el cost de l’esdeveniment, que ara tampoc saben en què es queda ni tampoc a què es destinaran els estalvis.

No teniem el pressupost d’aquest any i, per tant, desconeixem els estalvis. Però si et pares a pensar, són 50.000 euros de la carpa, uns 40.000 euros en subvencions per a comerços de fora… Fàcilment es dispara. El que no sabem és què es farà amb aquest estalvi, com tampoc amb la resta perquè estem fora dels àmbits de decisió sobre el desenvolupament del pressupost en pandèmia.

Tejada ha retret la negativa del Govern Municipal a l’oferta dels partits de l’oposició a consensuar la reformulació dels comptes del 2020. Al fil d’això, el portaveu dels comuns ha posat de relleu que la despesa social del primer sempre s’ha equiparat a tota la que es va fer durant el 2019.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat