Calella en Comú i la CUP demanen que s’escolti l’alternativa de la plataforma

Després de la presentació del projecte de conservació i museïtzació del jaciment del Roser, Calella en Comú i la CUP continuen mostrant la seva oposició a la proposta presentada pel Govern Municipal i demanen que s’escolti l’alternativa que planteja la plataforma per la dignificació de la vil·la romana. Consideren que cal una visió a llarg termini de la preservació de les ruïnes i s’avenen a fer una conservació amb una cobertura tova que “permeti obrir el jaciment al futur”. En una entrevista al programa La Ciutat, els regidors Núria Freixas i Josep Maria Juhé, han defensat la idea de fer un debat obert per confrontar de manera pública totes les opcions.

Calella en Comú i la CUP continuen mostrant el seu suport a la plataforma per aturar el projecte de preservació i conservació de les ruïnes que proposa el Govern Municipal. El regidor dels comuns, Josep Maria Juhé, ha demanat que s’escolti a la plataforma i les altres propostes alternatives, com la d’una cobertura tova sense una gran edificació al damunt que “permeti obrir les ruïnes al futur”.

Demanem que tota aquesta estructura es pugui cobrir amb una cobertura tova, protegida de la intempèrie. Si tu fas una estructura central, sense cap edificació, amb parets que pots anar llençant, pots continuar excavant cap a les altres ruïnes. És un projecte de futur. Vas negociant amb tots els espais per interrelacionar-los amb l’espai central.

De fet, incideixen en què cal una mentalitat a llarg termini, que tinguin en compte la magnitud de tot el complex arqueològic del Roser i futures prospeccions. Núria Freixas, regidora la CUP, ha lamentat que, el projecte de l’executiu de Candini,” impedeix qualsevol projecte d’expansió de les ruïnes”.

Aquest és un dels grans problemes d’aquest equip de Govern. Miren a curt termini. Calella no acaba quan morim nosaltres, hem de tenir una visió de futur molt més llarg, no tan immediata. El projecte del Govern amputa per sempre qualsevol possibilitat d’expansió del jaciment. En canvi, la proposta de la plataforma és la que mira a molt llarg termini.

De fet Josep Maria Juhé ha exposat que, veient la importància del conjunt arqueològic amb les darreres prospeccions, cal modificar les posicions inicials i no quedar-se en un pensament immobilista.

En la mesura que anem observant i veient la importància que té el jaciment, anem modificant i adaptant tot el que hem dit, encara que sigui contradictori, per buscar la millor opció. La nostra proposta és trobar una fórmula perquè el jaciment no acabi amb les parets de l’Aldi.

Per a dissabte dia 3 la plataforma per la dignificació de la vil·la romana han preparat un acte reivindicatiu per explicar l’altra possible alternativa. Diu Juhé que serà majoritàriament un acte cultural, amb actuacions de poesia i música. Es farà a les 19 h de la tarda al Passeig Manuel Puigvert.

Recupera l’entrevista a Josep Maria Juhé i Núria Freixas:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *