El Banc de Bones Pràctiques valora dues iniciatives fetes a Calella durant el confinament

Infants i gent gran de Calella van ser els dos col·lectius interpel·lats en les iniciatives que l’ajuntament va impulsar durant el confinament i que ara han estat incorporades al Banc de Bones Pràctiques dels governs locals. D’una banda, des del consistori es va animar als petits a enviar dibuixos i escrits a la gent gran de les sis residències de Calella; de l’altra, es va entregar als petits un certificat de bon comportament per haver obeït les indicacions de quedar-se a casa. El conjunt d’actuacions ha donat peu a la publicació d’un llibre titulat “Ja puc sortir de casa” (Editorial Mediterrània).

L’Ajuntament de Calella va fer arribar un exemplar del llibre “Ja puc sortir de casa” a tot l’alumnat de P5, primer i segon de Primària de les escoles.

L’equip d’avaluadors del projecte Banc de Bones Pràctiques dels governs locals ha considerat que aquesta activitat pot servir de referència per a d’altres ajuntaments. Explica que va permetre fer més agradable el període de confinament amb activitats que els van entretenir i animar; i que, a més, es va incentivar el civisme davant les mesures restrictives per frenar la Covid.

El Banc de Bones Pràctiques té per objectiu promoure la millora i la innovació dels governs locals a partir de la difusió d’experiències i la reflexió i l’intercanvi de coneixement sobre polítiques locals. El projecte es fonamenta en el treball en xarxa entre els ajuntaments de més de cinc mil habitants, la Federació de Municipis de Catalunya, la Fundació Carles Pi i Sunyer d’estudis autonòmics i locals i els experts dels diferents àmbits de polítiques públiques.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *