Calella en Comú obre el debat sobre un futur traslladat del CAP

CAP EXTERIOR00000000

Enmig del debat sobre l’impacte del projecte d’ampliació de l’hospital Sant Jaume, els comuns han llançat avui una proposta que, segons defensen, podria contribuir a reduir la mobilitat en tot el sector, on també s’hi preveu l’obertura d’un nou supermercat. Sebastián Tejada ha dit que des de l’Ajuntament es podria sol·licitar al Servei Català de la Salut el trasllat del CAP a un espai més cèntric, com per exemple a Jovara. I que això, de retruc, ajudaria a dinamitzar el carrer llarg, que creuen que hauria de ser objecte d’un Pla Especial de Millora Urbana més ambiciós que la proposta del Govern Municipal d’impulsar la conversió dels baixos comercials en residencials, per a la gent gran.

En declaracions al programa La Ciutat, Tejada ha assegurat que la proposta que defensen els comuns concorda amb l’estratègia del Departament de Salut de segregar l’atenció primària de la hospitalària. Creu que es podria aprofitar aquest moment de replantejament de tot l’àmbit per reclamar el trasllat del CAP al mig del poble i apostar per un espai com el Jovara.

En aquest context, el CAP podria ser susceptible d’una segregació de l’hospital. Si l’Ajuntament arribés a aquesta conclusió i li proposés a la Generalitat, caldria buscar-li una nova ubicació. I per què no a una zona que necessita estímuls econòmics?

De fet, el carrer Jovara centra una de les propostes que fan els comuns en època de negociació pressupostària. Creuen que és el moment d’impulsar un Pla Especial de Millora Urbana que ajudi a la seva dinamització definitiva. Sebastián Tejada ha avançat algunes idees concretes: promoure la rehabilització d’habitatges a partir dels programes de finançament europeu Next Generation, la instal·lació de noves activitats econòmiques i de serveis que actuïn de pol d’atracció. Calella en Comú hi portaria el centre cívic perquè dubta que Can Saula reuneixi les condicions necessàries.

No ens sembla bé fer-lo servir de centre cívic. Ha de ser un local on entra la gent sense gaires restriccions, on les entitats fan activitats sense gaire tutela; i aquest, a banda d’un manteniment acurat i costós, requerirà molta vigilància, assegurances… Uns usos que no són apropiats per a un edifici d’aquestes característiques (…) El carrer Jovara és una opció. Necessita dinamisme i que hi vagi gent, amb usos d’aquest tipus.

El portaveu de Calella en Comú demana que el Govern Municipal obri un procés de negociació pressupostària sense condicions, atenent a la greu crisi que ha provocat la pandèmia de la Covid. Sebastián Tejada lamenta que només se’ls ofereixi fer aportacions concretes, sobre partides concretes.

No ens sembla que l’estil tradicional de negociació de l’alcaldessa Candini sigui el més adient per aquest moment que jo qualificaria d’històric. La gravetat de la situació és històrica i demana un canvi de cicle.

Tejada ha retret que el Govern de Junts per Calella i el PSC repeteixi amb els pressupostos l’estratègia que ja va adoptar amb les ordenances fiscals, prenent la decisió de congelar-les sense negociació.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *