El Canapè encara no ha abandonat el local de la Cooperativa l’Amistat

La Cooperativa l’Amistat ha emès un comunicat per donar la seva versió del conflicte empresarial que té obert amb el llogater del seu local més emblemàtic en ple carrer Església. On fa 32 anys hi ha estat funcionant el Canapè. La junta rectora signa un document en què assegura que Cafeteries del Maresme no paga el rebut des del mes de juliol i que han intentat sense èxit trobar una solució pactada al problema dels impagaments. “En cap moment hem tingut cap proposta ni hem percebut l’existència real de negociació”, diu l’escrit. Degut als reiterats impagaments que s’acumulen –per un import que ascendeix als 27.000 euros–, a principis de novembre es va presentar una demanda de desnonament per impagament davant els Jutjats d’Arenys de Mar. A dia d’avui, encara no han abandonat el local.

El comunicat s’ha fet arribar a Ràdio Calella TV per tal d’aclarir als associats i associades, i al conjunt de la població, en quin punt es troben les relacions comercials entre la Cooperativa l’Amistat i la societat Cafeteries del Maresme, propietària de la cafeteria Canapè.

S’hi explica que el contracte de lloguer del local del carrer Església, al costat de la seu de l’entitat, acaba el dia 31 de desembre del 2023; i que s’acumulen sis rebuts retornats, comptant-hi el de principis de desembre. En els últims dies, la Cooperativa també ha rebut el requeriment de l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona pel que fa al pagament de la taxa de recollida d’escombraries comercial, d’uns 2.000 euros, que l’entitat ha assumit. Tot plegat, situa el deute contret per l’empresa al voltant dels 29.000 euros.

Tal i com va avançar Ràdio Calella TV, el comunicat relata que coincidint amb la declaració de l’estat d’alarma, a mitjans de març, la junta rectora va acordar congelar el cobrament del rebut de lloguer. Va fer el mateix amb la resta de llogaters dels locals que té en propietat. I que amb l’obertura de l’activitat, el mes de juliol, es va plantejar a l’administrador de la societat obrir converses per anar prenent les decisions més adequades en cada moment. Però que la seva resposta va ser demanar una reducció del 75% del rebut i canviar el contracte en la seva totalitat. Atenent a la deriva de les relacions posteriors a la trobada del juliol, nul·les en l’actualitat, la Cooperativa l’Amistat va decidir presentar una demanda de desnonament per impagament davant els Jutjats d’Arenys de Mar. Va ser durant la primera quinzena de novembre.

Amb l’escrit, l’entitat calellenca recalca que mai s’han oposat a negociar amb la propietat i que no se’ls pot traspassar la responsabilitat de la situació per la que travessa l’empresa.

 

A continuació, podeu llegir íntegrament el comunicat de la junta rectora de la Cooperativa l’Amistat:

La Junta Rectora de la Cooperativa l’Amistat vol fer saber als seus socis i sòcies i també fer-ho extensiu a tota la població de Calella amb aquest comunicat sobre el que ha passat i està passant amb les relacions comercials entre la societat «Cafeteries del Maresme, S.A.» que ens té llogat el local del carrer Església 203-205 on, des de fa 32 anys, hi ha el «Canapè» i la nostra entitat.

Quan es va declarar l’estat d’alarma la junta rectora de la nostra entitat vàrem decidir deixar de facturar a Cafeteries del Maresme, S.A. «Canapè» els mesos d’abril i de maig i també el 50% del mes de juny. Malgrat NO tenir cap mena d’obligació legal, aquesta va ésser una iniciativa que vam prendre voluntàriament, per a ajudar a aquesta empresa a poder superar aquest període en què els varen obligar a tancar. L’import d’aquesta operació va representar una rebaixa del 20,80% de la facturació de tot l’any 2020 a aquesta companyia. Durant tot el període d’alarma doncs no varen tenir costos derivats del nostre contracte de lloguer.

Cap a finals de juny, quan l’estat d’alarma ja s’havia acabat, i l´establiment es trobava obert i en funcionament, varem tenir una reunió amb l’administrador únic de Cafeteries del Maresme, S.A. «Canapè» (Sr. Josep Comas i Alemany) per mirar de posar-nos d’acord pels següents mesos. La nostra proposta va ésser de girar el rebut sencer corresponent al mes de juliol i després anar-nos reunint i prenent acords segons les situacions que ens anéssim trobant. La resposta del Sr. Comas va ser que ell només volia pagar el 25% a partir del mes de juliol i canviar el contracte en la seva totalitat doncs donava per finalitzada la temporada d’estiu i part de la de l’hivern. A aquests efectes, cal tenir en compte que el contracte d’arrendament que ara mateix està en vigor té previst la seva finalització el proper dia 31 de desembre del 2023.

Després d’aquella reunió, i sense previ avís ens varen retornar el rebut corresponent al lloguer del mes de juliol i tots els posteriors fins al mes de novembre inclòs, de forma que des del mes de juliol fins a l’actualitat NO s´ha pagat cap quantitat en concepte de renda.

Tot i haver intentat trobar una solució pactada al problema dels impagaments continuats, tant directament com a través del nostre advocat, en cap moment hem tingut cap proposta de solució, ni hem percebut l’existència d’una voluntat real de negociació.

Veient que no hi havia cap tipus de resposta per part de Cafeteries del Maresme, S.A. i anaven retornant els rebuts, aquesta junta rectora va prendre la decisió de presentar una demanda de desnonament per impagament davant els Jutjats d’Arenys de Mar, presentant-se la demanda dintre de la primera quinzena del mes de novembre.

El que volem deixar clar és que, per part de la Cooperativa l’Amistat, en cap cas ens hem mostrat refractaris a negociar sinó que ens hem trobat amb uns fets consumats (retorns continuats de rebuts sense cap explicació ni proposta de negociació), extrem que ens ha portat a l’exercici d’accions judicials.

En cap cas se’ns pot traspassar la responsabilitat de tot el que està passant a la companyia Cafeteries del Maresme, S.A que, segons sembla està preparant o ha presentat ja un concurs de creditors, i que també sembla que ha deixat de pagar totes les seves obligacions de manera generalitzada.

LA JUNTA RECTORA

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *