Calella En Comú Podem vol paralitzar les llicències als pisos turístics un any

El debat sobre els habitatges d’ús turístic arribarà al ple de desembre de la mà de Calella En Comú Podem. El partit presenta una proposta de resolució amb una moratòria d’un any en què no s’atorguin noves llicències per a pisos turístics a Calella i ordenar els que hi ha actualment a la ciutat.

Calella En Comú Podem proposarà al següent ple una moratòria d’un any per congelar la proliferació d’habitatges turístics a la ciutat. Sebastián Tejada, portaveu del partit, veu insuficient el decret de la Generalitat de Catalunya en què s’establirà un màxim d’1 habitatge turístic per cada 10 habitants.

A Calella actualment hi ha 524 habitatges d’ús turístic. Des de Calella En Comú Podem demanen congelar aquesta xifra i al següent ple proposaran una moratòria per evitar-ne la proliferació. A principis de novembre, la Generalitat de Catalunya va endurir les mesures respecte als pisos turístics a diferents poblacions i va limitar les llicències a 1 habitatge d’ús turístic per cada 10 habitants.

La xifra màxima proposada pel govern català queda molt per sobre de la que hi ha actualment: el límit a la ciutat seria de gairebé 2.000 pisos. Des de Calella En Comú Podem veuen insuficient aquesta mesura de la Generalitat i temen un “allau de pisos turístics” a la ciutat. Demanen un any en què no s’atorguin més llicències, mentre que s’estableix un màxim de pisos turístics.

Per nosaltres no és suficient aquest decret. Hem d’intentar que no hi hagi una allau de peticions de pisos turístics abans que arribi el nou decret. En segon lloc, hem de donar-nos temps perquè l’equip de govern, amb un consens adequat, fixi la quantitat de pisos turístics que són acceptables per la nostra ciutat. Això vol dir que necessitem una mica de temps, i per fer tota aquesta feina, el que necessitem urgentment és una moratòria.

Durant aquest any de moratòria que es planteja, Calella En Comú Podem demana també una inspecció de tots els habitatges inscrits en el Registre Municipal, que són 524. També proposen prestar atenció a habitatges sospitosos de funcionar il·legalment amb aquesta finalitat. Es tracta d’una proposta que volen portar al ple municipal després de considerar que els pisos turístics no estan en el mercat residencial i aquest fet fa pujar el preu del lloguer a la ciutat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *