Calella en Comú proposa crear una “brigada jove” per conscienciar del risc de contagi

mascareta web3

Que siguin els mateixos joves els que s’encarreguin d’informar i sensibilitzar el col·lectiu sobre la necessitat de respectar les mesures de seguretat sanitària davant el risc de contagi de la Covid-19. És la proposta que presenta Calella en Comú i que vol que es porti a debat del pròxim Ple Municipal, que s’haurà de celebrar a principis de setembre. Es tracta d’una idea que els comuns havien plantejat anteriorment i que ara adapten a l’actual context de pandèmia mundial, amb un doble objectiu: contribuir també a rebaixar l’índex d’atur juvenil, que recorden supera el 40% a Calella. El portaveu Sebastián Tejada exposa que cal actuar per reforçar el missatge d’alerta a tenor del relaxament que es constata entre els joves, en espais de trobada i d’oci.

Tejada subratlla que no es busca criminalitzar el col·lectiu, que en general segueix les recomanacions, però sí garantir que s’està fent una bona gestió de la salut pública.

Els joves, que en general es comporten correctament quan van aïllats o estan a la família; però en grup tendeixen a incomplir les normes; que la brigada jove hi pugui incidir aprofitant que l’educació entre igual és més eficaç. L’exemple de joves explicant a joves com s’ha d’actuar, considerem que pot resultar molt interessant.

La proposta de Calella en Comú passa per crear un equip de nois i noies d’entre 16 i 25 anys, que s’encarregarien de fer les intervencions en espais on s’acostumen a reunir aquests dies d’estiu. La mesura permetria contribuir a pal·liar un altre dels principals problemes que pateix el col·lectiu.

Hi ha molts joves a l’atur, a Calella sobrepassa del 40%. Crear ocupació en una situació de crisi tan gran com l’actual és molt important. D’altra banda, no és aquesta una proposta nova. Anys anterior ho vam proposar a l’equip de Govern, bàsicament en l’àmbit de la Brigada i els serveis de platja.

La platja seria un dels espais on es pensa que podria actuar la Brigada Jove. Igualment a les terrasses de bars i restaurants, que és un dels punts que Calella en Comú insisteix en recalcar que es detecten conductes preocupants de desatenció de les mesures de protecció.

Però el partit també contempla que la seva funció seria útil pel retorn dels alumnes a l’escola i de cara als esdeveniments que s’esperen per aquesta pròxima tardor.

No dins les escoles, però sí en el perímetre de les escoles i als camins escolars. També podran ajudar a que hi hagi un bon comportament de nois, joves i famílies. I de cara a setembre tindrem esdeveniments i proves esportives per als quals també necessitarem personal de reforç.

Calella en Comú consideraria oportú que els partits polítics decidissin sobre aquesta proposta abans del Ple Municipal de setembre, tot i que no contemplen que des del Govern es valori aquesta possibilitat, de la mateixa manera que van desestimar celebrar una junta de portaveus per acordar una resposta unitària davant els actes vandàlics i l’incivisme que s’ha detectat darrerament a la ciutat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat