El Pla d’ampliació de l’hospital rep el vistiplau de Territori

Sortida del servei d’Urgències de l’hospital Sant Jaume

Nou pas en el projecte d’ampliació de l’Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella. La Comissió territorial d’Urbanisme de l’Arc metropolità de Barcelona ha donat llum verd al Pla especial del sector, el que significa rebre l’aval sobre la modificació urbanística que experimentarà el sector, on ara ja s’hi concentra un gran volum d’equipaments públics – tanatori o l’auditori municipal Can Saleta – i que augmentarà amb el creixement de les instal·lacions hospitalàries, que passaran dels 21.502 metres quadrats de sostre que sumen les actuals cinc edificacions als 50.000 metres quadrats. Més del doble. La proposta d’ampliació contempla l’enderroc dels edificis més obsolets que fan façana amb el carrer Sant Jaume i mantenir les construccions centrals, que es reformaran i ampliaran, on ara hi ha consultes externes, urgències, serveis generals, hospitalització, radiologia i bloc quirúrgic. El creixement del centre es farà per l’actual aparcament en superfície, que serà substituit per la nova edificació darrera Can Saleta, amb capacitat per entre 420 i 450 places. La comissió territorial d’Urbanisme indica que els accessos al nou recinte es faran a través d’una plataforma davant del centre i avança la construcció d’una nova rotonda a l’encreuament entre l’antiga carretera d’Hortsavinyà i el carrer Sant Jaume.

L’alcalde Marc Buch ho ha qualificat de “molt bona notícia”, tot i recordar que encara s’han de rebre els avals d’altres departaments per donar el projecte per definitivament aprovat.

Necessitem els vistiplaus dels departaments de Carreteres, Patrimoni i Salut, però rebre aquest aval és una molt i molt bona notícia per la gran modificació urbanística que experimentarà el sector, amb un increment important de la volumetria. És un pas important en el procés per tenir el nou hospital.

HOSTAL UNIVERS I CAN SALETA 1 20221118

L’Hostal Univers està afectat pel projecte de construcció de l’aparcament de Can Saleta

Un cop es rebin totes les conformitats administratives, i l’últim vistiplau del plenari de l’Ajuntament de Calella, es podran iniciar les gestions per a la construcció de l’aparcament de Can Saleta amb el qual el consistori es va comprometre dins dels acords amb el Departament de Salut. Això desbloquejarà, per exemple, l’expropiació de l’Hostal Univers. La finca està afectada pel projecte perquè la superfície que ocupa serà per on entraran els vehicles.

Ja podrem aprovar definitivament el Pla especial i això ens permetrà iniciar el procediment d’expropiació de l’Hostal Univers, que quedarà ocupat per l’aparcament. Mentrestant, seguim avançant i ja hem encarregat a Gestvia l’inici del projecte amb l’encàrrec de la seva redacció. De la seva banda, la Generalitat de Catalunya pot treballar amb el projecte executiu. S’està avançant en paral·lel.

Amb tot, l’alcalde ha demanat celeritat al Govern català i també que es comprometi amb el projecte a nivell pressupostari. El mateix que reclama el PSC a nivell local i com a grup parlamentari ara que s’està negociant el pressupost del 2023.

Demanem que s’inclogui una partida definitiva per iniciar les obres d’ampliació de l’hospital. Ho demanem com Ajuntament de Calella, i crec que tots els regidors del plenari hi estaran d’acord. Coincidim en què és una necessitat i estic convençut que així serà.

Buch ha reiterat el convenciment que el compromís de Salut amb l’ampliació del centre hospitalari és ferm, tot i que s’ha sobrepassat clarament el calendari inicialment anunciat i que situava l’horitzó per a la finalització de les obres en l’any 2025.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.