Calella, entre els municipis plató de Catalunya

La Catalunya Film Comission ha presentat l’informe sobre la producció audiovisual que es va registrar el 2016 als municipis catalans. Barcelona concentra la majoria dels rodatges realitzats al país, 3.127 del total de 4.040, però les dades constaten un interés creixent per la resta de paisatges del país, arribant a un rècord històric. De les 970 filmacions fetes fora de la capital catalana, sis d’elles van ser a Calella.

En destaca la pel·lícula 100 metros del director barceloní Marcel Barrena, rodada el març del 2016 a Calella, amb la participació dels actors Karra Elejalde, Dani Rovira i Alexandra Jiménez. Una producció que va permetre a alguns calellencs participar en el llargmetratge que es va estrenar el novembre passat. Va rebre una nominació als Goya i va obtenir dos Premi Gaudí de l’Acadèmia del Cinema Català per a les interpretacions masculina i femenina.

La Catalunya Film Comission, de la qual en forma part Calella, computa un total de sis produccions a la ciutat durant el 2016. Inclou els rodatges de la telesèrie La Riera de Televisió de Catalunya.

Fora de la ciutat de Barcelona es van rodar 970 produccions, un 8,9% més que en l’any anterior, la qual cosa confirma que les poblacions tenen més capacitat d’atracció. En aquest recompte hi figuren tant les grans produccions, com són pel·lícules,documentals, TV-Movies i sèries, sessions fotogràfiques, anuncis, curtmetratges o, fins i tot, exercicis acadèmics, entre d’altres.

Un dels destacats de l’activitat audiovisual a Catalunya va ser el 2016 el rodatge del videoclip Rockabye de la banda de música electrònica Clean Bandit. Els britànics van escollir les localitzacions a Torroella de Montgrí, Begur i la Fageda d’en Jordà. El videoclip acumula més de 900 milions de visites a youtube i va estar durant nou setmanes a la primera posició del rànquing britànic.

Aquí al Maresme s’ha rodat la pel·lícula japonesa Jojo’s Bizarre Adventure, l’adaptació del còmic que porta el mateix nom.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.