Els corbs marins deixen Sant Pol sense espai per a gossos a la platja

gos_platja

La incompatibilitat dels gossos amb els corbs marins emplomallats ha fet que aquest any la platja de Sant Pol de Mar es quedi sense la zona habilitada per a mascotes.

Aquesta incompatibilitat és entre els gossos i els corbs marins però també amb 21 espècies més d’aus que habiten a la zona. Davant d’aquest fet, l’alcaldessa de la població, Montserrat Garrido, ha explicat que el departament de Medi Ambient de la Generalitat havia fet dues propostes alternatives que s’han hagut de descartar. La primera, a la platja de Can Villà, no es pot habilitar per als gossos perquè, segons Garrido, queda just al mig del litoral i és un lloc freqüentat pels casals d’estiu.

La segona opció que proposa el departament de Medi Ambient és la platja anomenada Sant Pol, és la que queda davant l’estació de tren, on hi ha les barques, i davant de l’Ajuntament, on depenent de l’any no hi ha prou sorra.

Tal i com recorda l’alcaldessa, l’Ajuntament de Sant Pol de Mar havia habilitat com a prova pilot l’ espai de la seva platja per a gossos. Una experiència que valora positivament tot i que també destaca alguns punts negatius: l’incivisme d’alguns propietaris de gossos i la intolerància d’alguns veïns de la població.

A més, a l’últim ple municipal s’ha aprovat el pla d’usos del litoral fins al 2020 que no inclou el servei de platja per a gossos i, per tant, no es podrà repetir l’experiència del passat estiu.

Compartir

Potser t'interessa

3 Respostes

 1. Carles Tobella escrigué:

  Periodisme irresponsable una vegada més. És el mateix titular desafortunat que donava el Punt Avui al setembre. Aquesta informació i la resposta que dóna el consistori només fan que traslladar els seus errors i crear tensió als corbs marins. Recordar que l’estiu passat es van donar varis episodis de pedrades als ocells aconseguint ferir-ne algun. Això és el que voleu aconseguir?

  Repeteixo que és una espècie catalogada amb nivell màxim de protecció segons la directiva aus europea. I que només causar-los molèsties comporta denúncia penal i que es poden traduir a penes de presó. És realment una pena haver de recórrer a la justícia per fer entendre sobre la importància de conservar l’espècie i els espais que ocupa i que no surti de la sensibilitat de cadascú.

  Sigueu responsables.

 2. Pere escrigué:

  RETORNA EL SENY. La barrabassada europea que significà deixar anar als gossos a una platja on reposen/dormen/pesquen els corbs marins emplomallats, catalogada com a espècie de màxima prioritat de conservació a nivell europeu (Annex I, Directiva Aus), estatal i nacional…s’acaba. El gran error fou deixar anar gossos a una platja de màxim interès que seria com deixar fer raves descontrolades a l’ermita de Sant Pau.

 3. Joan Carles escrigué:

  Completament d’acord amb en Carles i en Pere. Afegiria que aquest Ajuntament s’hauria de sancionar per incompetent i irresponsable.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *