Els reptes de la Humanitat davant les noves tecnologies, debat de l’AEU

xerrada humanos

Els reptes de la Humanitat en una societat que avança tecnològicament a passos agegantats ha estat un dels eixos de la conferència «Humans o posthumans?» que ha fet a l’Aula d’Extensió Universitària de Calella el doctor en Biologia i màster en Lideratge i Gestió de la Ciència, Miquel-Àngel Serra.

Segons Serra, les noves tecnologies emergents no són ni bones ni dolentes, només dependrà de l’ús que en fem. Poden, diu Serra, comportar riscos i davant d’això es plantegen interrogants com ara on s’han de posar límits o quins són els valors que ens fan més humans.

Miquel-Àngel Serra, que recull aquestes reflexions juntament amb Albert Cortina al llibre ¿Humanos o posthumanos? Singularidad tecnológica y mejoramiento humano, editat per Fragmenta, creu que no s’ha fet un debat a nivell de país sobre cap a on va la Humanitat amb els reptes tecnològics: “Cap a on va l’ésser humà, cap a on va la Humanitat sobretot tenint en compte les noves tecnologies que tenim a l’abast i que cada any ens sorprenen. Hi ha un debat social suficient per saber quins són els valors que ens fan realment humans, quins són els límits, els riscos, cap a on volem anar?”.

Miquel Àngel Serra ha fet aquestes reflexions davant dels assistents a l’Aula d’Extensió Universitària de Calella.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat