Què diu la llei sobre el dret d’admissió?

Foto: Dincat
Foto: Dincat

Arrel de la denúncia d’una calellenca per un possible cas de discriminació racial, l’advocada Sílvia Pérez ha explicat avui al programa La Ciutat que el dret d’admissió ha de respectar la dignitat de la persona i que no es pot fer fora a ningú per raó de pell, religió, opinió o sexe.

Pérez també ha definit què és el dret d’admissió.

«És la facultat que tenen els establiments públics i els organitzadors d’espectacles i d’activitats recreatives que poden fixar condicions per poder accedir a un determinat local i, per tant, també a una discoteca. Ara bé, hi ha un límit, aquestes condicions han de respectar totalment la dignitat i la igualtat de les persones davant de la llei. Ens diuen que les condicions han de ser objectives i no poden ser raons que discriminin per raó de sexe, d’opinió, de religió, de pell, etc.»

L’advocada ha indicat que el rètol amb les condicions d’accés ha d’estar situat en un lloc visible a l’entrada del local i que, prèviament, ha d’haver estat aprovat i homologat per les autoritats competents.

«Per llei és obligatori que constin en un rètol a l’entrada del local i que sigui visible. I que aquell rètol hagi estat prèviament aprovat i homologat, les condicions que estableixen han d’estar homologades pel servei territorial competent de seguretat. També n’hi ha de genèriques que et diuen per llei que han d’impedir l’accés a determinades persones. Per exemple, persones que vulguin accedir quan hi hagi l’aforament màxim, llavors han d’impedir l’accés si o si»

Els locals estan obligats a impedir l’accés en el cas que s’hagi arribat a l’aforament màxim o que la persona que vulgui entrar estigui sota els efectes de l’alcohol o substàncies estupefaents.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a l’advocada Sílvia Pérez.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat