L’Ajuntament de Calella tanca avui el curs polític

Imatge d'arxiu

La polèmica per les ocupacions al barri dels Apartaments Codina marcarà l’inici de la sessió ordinària del Ple Municipal que s’ha convocat per aquesta tarda a les 17.30h. Els veïns han anunciat per aquesta mateixa hora una concentració a la Plaça de l’Ajuntament per expressar el seu suport als propietaris que van ser detingut per haver accedit al pis per la força i haver coaccionat a qui era dins; i alhora per exigir solucions al clima d’inseguretat que generen les ocupacions. Dins l’edifici consistorial, els grups polítics municipals es reuniran amb un ordre del dia especialment farcit de mocions polítiques.

La sessió ordinària de juliol inclou la proposta d’aprovació del Pla local per la diversitat afectiva, sexual i de gènere que es va presentar públicament a finals de juny amb motiu de la commemoració del Dia de l’Orgul LGTBIQ+. El document estableix les línies d’acció estratègica per avançar cap a una ciutat respectuosa, tolerant i sensible amb la diversitat. Toca àmbits com l’educació, la salut, l’esport i l’oci.

En l’àmbit de Recursos interns, el Govern del PDeCAT-Junts per Calella i el PSC porta a votació la reconversió d’una plaça de funcionari municipal en una de laboral d’oficial de primera d’electricista.

Pel que fa a Cultura, es presenta el dictamen per donar suport al Correllengua 2022.

L’apartat de mocions és el més extens. En l’ordre del dia s’han inclòs cinc iniciatives que els grups municipals han presentat en solitari o de forma conjunta. Són aquests:

? Moció presentada pels grups municipals d’ERC, Calella en Comú i CUP per demanar al govern de l’Estat espanyol una investigació independent sobre la tragèdia de Melilla.
? Moció presentada pels grups municipals d’Esquerra, Calella en Comú i CUP per millorar les mesures de sostenibilitat en els actes en espais públics.
? Moció presentada pel grup municipal de Cs per instar a l’aplicació del Decret Llei 3/2003 referent a la tarifa de l’aigua.
? Moció presentada pels grups municipals de Calella en Comú i ERC en relació amb el protocol d’empadronament de persones en situació de residència irregular.
? Moció presentada pel grup municipal d’ERC per l’aprovació del Manifest de l’Acord Social per l’Amnistia i l’Autodeterminació.

La sessió que se celebrarà a la sala de plens de l’Ajuntament de Calella, oberta a la ciutadania, acabarà amb el torn de precs i preguntes. Es podrà seguir en retransmissió en directe per Ràdio Calella TV a partir de les 17.30h.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *