Calella estarà blindada els caps de setmana

control policial

El govern de la Generalitat ha apostat per un enduriment de les restriccions per combatre la Covid. Aquestes noves mesures passen per un confinament perimetral de tot Catalunya durant 15 dies i la prohibició estricta de no poder sortir del municipi durant els caps de setmana. Es prorroga també el tancament al públic de bars i restaurants, s’aturen totes les activitats extraescolars i l’activitat cultural i tanquen els centres esportius. Les noves mesures entraran en vigor aquest divendres a les 6 h del matí un cop es publiquin al DOGC. El Govern demana també limitar al màxim els desplaçaments personals fora del domicili, així com la circulació per les vies d’ús públic, i basar els desplaçaments en la “bombolla de convivència”.

El confinament perimetral municipal de cap de setmana començarà els divendres a les 6 h del matí i s’allargarà fins als dilluns també les 6 h del matí. L’objectiu d’aquesta mesura és evitar els moviments de cap de setmana cap a segones residències. Queden exempts de les restriccions els desplaçaments justificats per qüestions mèdiques, laborals o cura de persones dependents. També es contemplen excepcions per a les visites als cementiris durant els dies 31 d’octubre i 1 de novembre, sempre que sigui dins la mateixa comarca.

El confinament perimetral anirà acompanyat també de l’aturada de l’activitat cultural. Teatres, cinemes i sales de concert hauran de tornar a tancar. Per contra, els museus, arxius i sales d’exposicions podran obrir amb un aforament del 30%. Les biblioteques també podran obrir però només per oferir servei de préstec.

Les noves restriccions també afecten els centres comercials, que hauran de tancar totes les botigues excepte la part de supermercats. També hauran d’abaixar la persiana els comerços de més de 800 metres quadrats, sempre que no siguin d’alimentació i serveis essencials. El petit comerç podrà obrir com fins ara amb un aforament del 30%.

Pel que fa a l’activitat esportiva, també hauran de tancar els centres esportius, com gimnasos o els entrenaments no professionals.

En l’àmbit laboral es manté la recomanació de fer teletreball en aquells casos en què es pugui.

Les escoles romandran obertes i continuen les classes presencials a primària. A secundària i batxillerats es podria optar per un model híbrid que combini la presencialitat amb classes telemàtiques. Les classes a la universitat seran virtuals, tret de les pràctiques i avaluacions. Pel que fa als cursos de grau superior i formatiu, els centres han de seguir els plans de PROCICAT i reduir la presencialitat.

Es prorroga també el tancament al públic de bars i restaurants o centres d’estètica. Un dels canvis però que es contempla és que els repartidors a domicili puguin treballar fins a les 11 de la nit, en comptes de fins a les 10 com fins ara.

Els parcs i jardins de titularitat pública podran mantenir-se oberts amb les pautes fixades pel PROCICAT i fins a les 20 h.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat