Calella estira durant tot el mes de març la commemoració del Dia Internacional de la Dona

8m web

Aquesta és la Setmana de la Dona, diumenge 8 de març el Dia Internacional de la Dona; a Calella, però, la commemoració s’allarga durant tot el mes de març amb una programació que han configurat conjuntament l’Àrea d’Igualtat i Drets civils de l’Ajuntament i moltes entitats locals: l’Associació de Dones de Calella, Oncolliga, l’Associació per a la Promoció de la Dona Treballadora, Calella Marxa, l’Associació Cultura i Arrels, el Col·lectiu de Dones Africanes de l’Alt Maresme, l’Esplai Calella i la Comunitat Feminista. L’objectiu és sensibilitzar i conscienciar i sobretot treballar per aconseguir la plena igualtat de gènere. Les activitats començaran dissabte amb activitats a l’Espai Municipal de Can Saleta, on es farà l’entrega del distintiu SG CITY 50-50.

El distintiu reconeix els esforços dels governs locals per millorar la seva eficiència, eficàcia i qualitat des de la perspectiva de gènere. L’associació Forgender Seal, que és qui l’atorga, ha fixat una sèrie de compromisos que haurà de complir l’Ajuntament de Calella en els pròxims dos anys, tal com ha explicat la regidora d’Igualtat i Drets civils, Cindy Rando.

Mitjançant aquest pla, s’estableixen els compromisos que adopta l’Ajuntament de Calella per promoure les polítics i les actuacions a favor de la igualtat de gènere (…) Encara ho hem de seguir fomentant per aconseguir la igualtat real entre homes i dones, i totes les propostes són molt interessants (…) Reconeix que alguna cosa estem fent bé i ens motiva a seguir treballant perquè algun dia, espero que sigui ben aviat, aconseguim el que tots desitgem.

Les activitats del mes de la dona començaran aquest dissabte amb dues Master Class de taitxi txi-kung i ioga a l’Espai Municipal de Can Saleta, a partir de les 10h.

Diumenge serà el dia central de la programació, amb la commemoració del Dia Internacional de la Dona. Els actes institucionals del 8M es faran al Passeig Manuel Puigvert, amb la lectura del manifest a càrrec de Mercà Panosa i Eva Torró (9h), i l’inici de la vuitena edició de la Marxa per la Dona Treballadora. Les inscripcions per participar-hi es poden fer a la seu de l’Associació per a la Promoció de la Dona Treballadora (Església, 173), a canvi d’un donatiu de 6 euros, que inclou també l’esmorzar. Tots els beneficis es destinaran a les activitats de capacitació laboral per a dones que impulsa l’entitat.

Podeu consultar la resta de la programació clicant aquí.

Des de l’Ajuntament de Calella es vol donar suport a les persones perquè, amb independència del seu origen, lloc de residència, sexe, raça, religió, creença, edat o orientació sexual, puguin gaudir plenament dels seus drets i accedeixin en condicions d’igualtat als recursos i serveis de l’administració.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat