[AMPLIACIÓ] Arriba la superlluna més gran dels propers 7 anys

(Foto: Nasa)

Es tracta d’un fenomen que es produeix quan el satèl·lit es troba a la distància mínima amb la terra. Llavors, se l’aprecia més gran i més brillant del normal. El moment del perigeu, quan la Lluna i la Terra es trobaran més a prop, serà a les 9:16h. La distància entre el planeta i el satèl·lit serà de quasi 359 mil quilòmetres de distància. Però la lluna plena, i quan es podrà veure en el seu màxim esplendor, serà a les 18.36h, en horari diürn encara.

Joan Palau, president del Grup d’Astronomia, ha explicat en una entrevista a Ràdio Calella Televisió, que el moment del perigeu, quan la Lluna i la Terra es trobaran més a prop, serà a les 9:16h. La distància entre el planeta i el satèl·lit serà de quasi 359 mil quilòmetres de distància. Però la lluna plena, quan es podrà veure en el seu màxim esplendor, serà a les 18:36h, amb la posta del Sol. Aquest dimarts, la Lluna i la Terra es trobaran 30.000 quilòmetres més a prop que de costum.

Palau ha explicat que el lloc idoni per veure-la a Calella serà a la platja. La seva imatge quedarà reflectida al mar.

Anar a la platja, perquè ens coincideix amb la part est. Seria com casi mira cap a Pineda, per allà es veurà que la lluna surt més cap a Pineda.

Segons explica Palau, aquest fenomen no és gens extraordinari sinó que passa una mitjana de tres o quatre vegades.

Es diuen superllunes perquè són les més properes no perquè tinguin cap efecte especial. Cada any passa, la lluna fa un cicle…i pot ser que depen l’any tingui dues o pot ser que un any tingui quatre. Però no és una deshabitual. El que passa és que són fenomes que no estem acostumats a gaudir-ne d’ells.

Palau ha també ha assegurat que demà la lluna serà més bella, més gran i més lluminosa que una altra lluna plena i tindrà una mida de 33,5 graus.

Es tracta de la segona de les tres superllunes d’aquest any. La primera va ser el mes passat, juntament amb un eclipsi total. La tercera arribarà el 21 de març i serà la més gran de les tres superllunes, perquè coincidirà amb el perigeu de l’any. La distància entre la Lluna i la terra serà exactament de 360.772 quilòmetres.

A continuació pots recuperar l’entrevista completa:

Compartir

Potser t'interessa

2 Respostes

  1. Joan ha dit:

    No crec que la lluna y la terra estiguin a 359 km de distancia…., sera 359 mil, no? 😉

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *