Montserrat Candini garanteix que farà tot el possible per posar les urnes l’1O a Calella

CANDINI A L'ACTE DE REFERÈNDUM

L’alcaldessa de Calella i diputada de Junts pel Sí, Montserrat Candini, ha assegurat durant una entrevista a l’InfoMigdia que posarà tots els recursos necessaris que li demani el Govern de la Generalitat per celebrar amb plenes garanties el referèndum l’1 d’octubre.

L’alcaldessa, que recordem va demanar el canvi de data de celebració de l’Ironman per poder celebrar els dos esdeveniments amb plenes garanties, ha dit que seria un error molt greu per part seva i de poca talla democràtica no fer tot el possible per garantir que la celebració del referèndum: “Jo crec que aquesta és la mostra més evident que sempre he cregut de manera absoluta que l’1 d’octubre hi haurà urnes, confio plenament en el Govern, i amb la meva condició d’alcaldessa vaig fer el canvi de l’Ironman, per tant, no hi ha cap mena de dubte que posaré el que calgui perquè els calellencs puguin exercir el seu dret democràtic, tant per al sí com el no, seria un gravíssim error meu, de poca talla democràtica per la meva part, que no estés a l’alçada de les circumstàncies”.

L’esborrany de la llei presentat ahir no parla de mínims de participació, per tant serà vinculant sigui quina sigui la resposta ciutadana, i preveu un termini de 48 hores per començar el procés constituent de la nova República Catalana en cas que guanyi la independència. En cas contrari, es tornarien a convocar eleccions autonòmiques. Segons ha explicat l’alcaldessa de Calella i diputada de Junts pel Sí, Montserrat Candini, s’ha plantejat així per evitar boicots.

Es crearà una Sindicatura Electoral de Catalunya, òrgan de nova creació que assumiria les funcions de la junta Electoral i estarà integrat per cinc juristes o politòlegs de prestigi. El cens electoral, una de les qüestions que ara per ara genera més dubtes sobre com s’obtindrà, s’explica que estarà elaborat pel Govern i validat per la Sindicatura. Que els càrrecs de les meses s’elegiran com sempre per sorteig, que podran votar els majors de 18 anys i ho faran als locals que la Generalitat demanarà als ajuntaments que cedeixin.

Ahir també es va presentar el portal web garanties.cat on els ciutadans de Catalunya podran resoldre dubtes que tinguin en relació a les votacions.

Aquí pots escoltar l’entrevista íntegra amb Montserrat Candini.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat