Gestvia crearà zona verda al voltant de la piscina municipal

Es pintarà àrea de residents els carrers Gaudí, Santiago Rusinyol i Vall d’en Guli i en els trams de Turisme i Diputació en aquest sector. També es passa a zona blava els carrers per damunt de Riera Capaspre entre c. de Ramon i Cajal i Benavent, com també Hortalans i Tramuntana. Així ho ha aprovat el Ple Municipal a proposta del consell de l’empresa municipal.

El ple municipal ha validat la proposta de Gestvia de crear més zones d’estacionament regulat a Calella. Es pintarà zona verda a l’àrea de Turisme sud, en els carrers Gaudí, Santiago Rusinyol i Vall d’en Guli i en els trams compresos en aquest sector dels carrers Turisme i Diputació.

També s’amplia la zona blava en els carrers per damunt de Riera Capaspre, entre Ramon i cajal i Benavent i Hortalans i Tramuntana.

 

És una proposta del consell d’administració de Gestvia, que es va aprovar per unanimitat a proposta del grup d’ERC i s’ha aprovat l’adscripció d’aquestes zones per ple municipal. Soufian Laroussi, president del Consell d’Administració de Gestvia, argumentava en seu plenària a petició de la CUP, els criteris per determinar quins carrers s’establien com a zona blava i quins ho feien com a verda.

Són criteris tècnics i polítics. El que fa el criteri polític és la visió de ciutat que té aquest govern. Tenim clar que volem pacificar el centre de la ciutat, el centre històric. Això vol dir eliminar places d’aparcament. Calella, com li passa a totes les ciutats turístiques, és una ciutat molt tensionada. També tenim la característica de ser una ciutat poblacionalment molt densa. Per això aquest criteri d’obtenir bosses d’aparcaments a la perifèria de la ciutat. La idea és que la zona perifèrica tingui un preu totalment diferent a la zona cèntrica o turística, molt més baix.

Aquest canvi se suma al canvi de zona verda a blava dels carrers Doctor Vives en amunt, amb l’ampliació de la zona blava de llarga estada de La Muntanyeta. Els veïns han fet públic el seu malestar i s’han mobilitzat per reclamar que torni la zona verda. En el ple municipal es van personificar demanant que es reconsiderés la zona i des de l’Ajuntament se’ls ha emplaçat a una reunió.

En la seu plenària també es va aprovar deixar sense efectes l’adscripció a Gestvia de l’antiga caserna de la Policia, obrint la possibilitat a l’Ajuntament a vendre l’immoble. La negativa de la CUP a vendre patrimoni públic i la voluntat de fer activitats per la ciutat o habitatge públic a l’antiga caserna de la comissaria va propiciar el vot en contra al conjunt del punt de l’aprovació, tot i mostrar-se favorables a la regulació de l’estacionament. El PSC, Junts, ERC i Estimem Calella van votar a favor, mentre que el PP i Calella En Comú Podem es van abstenir.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *