Calella ha acollit la final del Campionat de Catalunya de Punts Lliures

Punts lliures00000001

La colla Mare Nostrum de Barcelona és la flamant guanyadora del Campionat de Catalunya de Punts Lliures que es va resoldre diumenge a Calella, on va celebrar-se la final de concurs en quatre categories d’edat. Els sardanistes barcelonins es van proclamar campions de la competició en categoria de grans, mentre que en categoria juvenil s’ha imposat la Mongrí 2000 de Torroella de Montgrí i la Creixent de Canet de Mar ha quedat sots campiona. Pel que fa als més petits, el campionat infantil ha estat pels Cabirols i l’aleví pels Trapelles, totes dues colles de Sabadell. La final del Campionat de Catalunya es va disputar al Pavelló Municipal d’Esports del Parc Dalmau, i formava part dels actes de Calella Capital de la Sardana 2015.

Màxima expectació per resoldre’s el Campionat de Catalunya de Punts Lliures del 2015 que organitza la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya. Amb la graderia del pavelló plena de gom a gom, el públic va seguir amb atenció l’actuació de les divuit colles participants, agrupades en quatre categories d’edat.

Van ballar sis sardanes, a conjunt de diverses colles algunes d’elles, fet que va servir al jurat per establir la puntuació de la final i decidir-se el campionat.

En categoria de grans, la barcelonina Mare Nostrum se n’ha proclamat campiona, per davant de la Xàldiga, també de Barcelona, i de la colla Mans Amigues, de Cassà de la Selva.

La Montgrí 2000 ha guanyat la categoria juvenil, mentre que la colla maresmenca Creixent, de Canet de Mar, ha quedat sots campiona, i Nova Tarragona Dansa en tercera posició del rànquing.

Cinc colles van competir en categoria infantil, amb triomf final dels Cabirols de Sabadell, que s’han imposat als Petits Tarragona Dansa i la Xiroia de Barcelona, segona i tercera respectivament.

A mà de dues colles es va disputar la final alevina, la dels sardanistes més petits de la competició. Els Trapelles de Sabadell van obtenir la millor puntuació en les dues sardanes ballades, i d’aquesta manera s’han proclamat campions per davant de la Dimoniets, una formació de joves dansaires de Lleida.

La final del Campionat de Catalunya de Punts Lliures 2015 ha estat un dels darrers actes de la capitalitat de la Sardana de Calella, que ja enfila l’últim trimestre de la programació que va posar en marxa el passat mes de març.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *