“La intervenció del Síndic ha desencallat l’empadronament a La Bruna”

L’Ajuntament de Calella ha empadronat cinc persones de La Bruna. Són residents del Centre Social Ocupat que es va obrir a l’antic Hostal La Gaviota, i que ara està pendent d’execució d’una ordre de llançament que es va aturar per l’actual situació de pandèmia. Ho va demanar per carta l’alcaldessa, però ara és a Candini contra qui la coordinadora dirigeix les crítiques per com s’ha fet la gestió de les sol·licituds d’inscripció al padró. Per la dilació del procés que es va iniciar el juliol passat i que s’ha resolt aquest febrer, segons ha confirmat Ariadna Llamas. La coordinació del CSO La Bruna explica que l’assumpte s’ha desencallat quan hi ha intervingut el Síndic Municipal.

En una entrevista a La Ciutat, Llamas ha assegurat que les gestions del Síndic Pere Porti han estat decisives. Hi van acudir el desembre passat després de cinc mesos de silenci a les seves sol·licituds formals d’empadronament.

Sembla que l’empadronament s’ha produït després que intervingués el Síndic fent la demanda (…) A l’inici del procés eren una quinzena de persones, però unes quantes van sortir. En aquesta última tanda deuen ser cinc persones.

L’Ajuntament de Calella ha empadronat cinc de la quinzena de persones que ho van sol·licitar a l’inici del procés. Llamas ha explicat que a moltes els urgien els papers i que, veient la dilació del procés, van optat per d’altres vies o llocs on inscriure’s.

Amb tot, la portaveu de la coordinadora ha revelat que han hagut d’acudir novament a instàncies del Síndic Municipal per garantir que l’alta al padró fos amb caràcter retroactiu, com estableix la llei.

Aquesta inscripció s’havia de fer des de juliol. Quan vam anar a recollir la documentació, ho vam preguntar i ens van dir que no ho sabien però que creien que no (riu). Llavors vam tornar a fer instàncies i reclamar-ho a través del Síndic perquè es tramités segons la llei.

A tot això, ha respost a les crítiques que planen novament sobre La Bruna i el comportament dels seus residents. Els veïns es queixen que s’estan repetint els conflictes i fins i tot des de l’Associació de Veïns Calella Centre es posava de manifest, assegurant que estan espantats. La coordinadora ha reconegut que han deixat de fer les funcions de mediació amb l’entorn i que també han reduït la seva intervenció al centre perquè guanyi autonomia.

No està a les nostres mans evitar les situacions conflictives i de sorolls. Fem una assistència a l’habitatge però no tenim una relació de control sobre els residents. Sabem que els veïns són conscients de la diversitat de persones que hi resideixen.

Ariadna Llamas explica que la seva capacitat d’intervenció és reduïda i ha criticat que l’Ajuntament se n’hagi desentès i només es preocupi d’enviar-hi la policia.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Julian Gutiérrez ha dit:

    “La coordinadora ha reconegut que han deixat de fer les funcions de mediació amb l’entorn i que també han reduït la seva intervenció al centre perquè guanyi autonomia.” Quina poca vergonya, ara que van maldades, fugim i ja s’espavilaran!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *