El Far, de color vermell

far vermell

El Far de Calella s’il·luminarà aquest vespre de color vermell, el color que simbolitza la lluita contra la Sida. Des de fa 28 anys cada 1 de desembre se celebra el Dia Mundial de la Sida. Aquest dia institucions i entitats privades uneixen esforços per fomentar la conscienciació en relació amb el VIH/Sida i mostrar solidaritat envers els afectats.

La celebració de la data a nivell local i internacional té com a objectiu fomentar una de les oportunitats més clares per donar a conèixer la situació i impulsar avenços pel que fa a la prevenció i el tractament de la infecció.

A la nostra ciutat també es farà aquest divendres a les escoles un taller amb el títol «El Decàleg de la Sexualitat Sana». Serà a l’hora del pati als tres centres de secundària.

El manifest 2015 que es presenta amb el títol “Accelerant per posar la sida a zero”. Està elaborat per l‘Agència de Salut Pública de Catalunya del Departament de Salut i vol fer especial èmfasi en assolir l’objectiu 90-90-90; augmentar al 90% la proporció de persones amb VIH diagnosticades, incrementar al 90% el nombre de persones en tractament i que, d’aquestes, el 90% tingui càrrega viral indetectable.

Algunes entitats i col·lectius denuncien però que durant l’ultima legislatura Sanitat ha retallat un 74% les ajudes a programes de prevenció de la malaltia.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat