Calella ha estrenat el primer punt de càrrega per a vehicles elèctrics

S’ha instal·lat a la part alta del carrer Sant Joan i permet la connexió de dos automòbils, que podran fer-ho gratuïtament però havent de pagar la zona blava per estacionar-los. Els usuaris disposaran d’un temps màxim de dues hores, que cobreix un terç de la càrrega complerta de la bateria.

Aquest dispositiu permetrà carregar la bateria de vehicles que passen per Calella, ja que aquí no n’hi ha cap d’aquesta tipologia que estigui donat d’alta i pagui l’impost de circulació, amb la bonificació fiscal aprovada recentment.

Albert Torrent ha recordat que el servei municipal de Neteja i la Brigada Municipal ja s’han dotat de cotxes elèctrics. No seria el cas de la Policia Local. “Aquests cotxes tenen un ‘handicap’ molt important i és que necessiten molt espai per portar les bateries. Això complica l’equipació de les patrulles de la Policia Local, que han de portar ‘kit’ de detinguts i resta espai al portaequipatges, on hi guarden els formularis, els cons i les llums d’emergències. De moment, l’hibrid el tindríem pròxim però l’elèctric encara queda lluny”, ha exposat Torrent.

Al marge d’això, Torrent ha anunciat que el servei de transport del Carrilet es farà amb un vehicle de motor de gas liquat de petroli. Aquest és un 50% menys contaminant que el convencional. “M’agradaria que estigués funcionant pels volts de la Festa Major de la Minerva”, ha dit el tinent d’Alcaldia.

La Diputació de Barcelona ha fet la donació de dues bicicletes elèctriques a l’Ajuntament de Calella. Les utilitza la Policia Local per patrullar a l’estiu.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Josep Basart Pinatel·li ha dit:

    A una gasolinera de Pineda hi ha un aparell de càrrega per cotxes elèctrics…, i és gratuita. No veig que tingui sentit posar-ne una a Calella per fomentar la compra de cotxes elèctrics i s’hagi de pagar per zona blava. Sincerament i amb tot el respecte per la iniciativa -val més això que res-, penso que hauria estat millor oferir una altra opció. Aquesta, de moment, no crec que tingui èxit (i si m’equivoco ja rectificaré).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *