Càritas Calella repartirà oli, sucre i farina gràcies als contribuents que van marcar la casella solidària del 0,7%

L’entitat religiosa ha pogut emplenar les prestatgeries del nou economat amb productes que no acostuma a tenir, tot i que ser considerats bàsics i de primera necessitat. Ho ha fet gràcies a l’aportació extraordinària de diners provinents de la casella del 0,7% per a finalitats socials que es pot marcar quan es fa la declaració de la renda. Això no implica res per al contribuent, no varia el resultat del seu exercici econòmic, però sí uns beneficis per a la societat que Càritas Calella acaba de comprovar en primera persona.

“Ens van trucar de Girona per dir-nos que ens corresponien 5.000 euros i ja hem fet la comanda i ahir ens la van portar: tenim oli d’oliva i de girasol, farina, sucre i xocolata en pols; que són productes que només tenim quan fem el Gran Recapte perquè la UE només envia els deu o dotze bàsics”, ha explicat el tresorer i responsable del programa d’aliments, Pep Vidal, en una entrevista a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV.

Els aliments s’incorporen a l’oferta de productes que hi ha al nou economat de Càritas Calella -al carrer Balmes-, on s’hi ha implantat un nou sistema de repartició que està funcionant de manera altament satisfactòria. Els usuaris poden escollir amb què omplir la seva cistella i, a més, tenen a mà productes frescos, com fruita i verdura.

El nou economat està portat per un equip de voluntaris que fan un acompanyament personal als usuaris, a qui se’ls cita prèviament. S’abasteix principalment dels productes que envia la Unió Europea i el Banc d’Aliments de Catalunya.

Divendres s’inauguren les obres de reforma i ampliació del Rober de segona mà

És el tercer de la Diòcesi de Girona en volum d’activitat, per darrera del de Figueres i de Girona; però amb les obres que s’han fet al local del carrer Església esperen donar-li una embranzida. Càritas Calella reobrirà aquest divendres el Rober de segona mà, que ha doblat l’espai. “El que és botiga s’ha ampliat a tota la zona on fèiem el triatge d’aliments. Diria que ara serà una mica més del doble d’instal·lacions. Esperem que hi entri més gent, poden triar, remenar i provar-se la roba, que està en molt bon estat”, ha comentat Antoni Borràs, coordinador de Càritas Calella.

La botiga està oberta a tothom, que pot fer-se amb les peces de vestir i calçat a canvi d’un donatiu amb el qual es financen altres programes socials. Expliquen que durant l’estiu hi entren molts turistes però que en els locals encara aixeca algun recel. Al marge de l’ajuda que ofereix a les persones amb situació de vulnerabilitat, des de Càritas Calella recalquen que aquest projecte té molt a veure amb la necessitat de reciclar i reutilitzar per preservar el medi ambient.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista als responsables de Càritas Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *