Calella Marxa entrega els beneficis de les barraques de Festa Major Petita a Oncolliga, l’AVAH i la Fundació Miquel Valls

revetlla Calella Marxa

Avui s’ha fet entrega de la recaptació de les barraques de Festa Major Petita, que van aconseguir 660 euros. Un servei de bar que anava a càrrec de Calella Marxa, que han decidit destinar de forma equitativa els diners a tres entitats de la ciutat: l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital, Oncolliga Calella i la Fundació Miquel Valls. Cada una d’elles ha rebut 220 euros.

Carme Puig, secretària de l’AVAH, ha explicat a que destinen els donatius que reben.

Tots els donatius que tenim van enfocats a tirar endavant els programes assistencials: el de salut mental, d’ajuda a morir a casa a la gent oncològica o d’altres malalties que està en fase terminal, un programa de l’alzheimer per famílies i grups d’ajuda mútua i el voluntariat de l’hospital, que n’hi ha més de vint, entre ells, pallassos hospitalaris que tiren endavant els programes d’acompanyament. Els donatius els repartim segons les necessitats de cada programa i hem de combinar-ho amb les subvencions que demanem

També Oncolliga els farà servir per finançar els seus projectes habituals. Ho ha explicat una de les seves responsables, Maria Pera.

No ho destinarem a un programa concret, sinó que és per pagar la psicooncòloga, el treballador del SID, el Servei de Suport Immediat a Domicili, és per comprar material ortopèdic… És per totes aquestes prestacions que fem, que és completament gratuït pels malalts de càncer i la psicooncòloga també pels familiars si convé. Tot això ho fem gratuïtament i tots aquests cèntims els destinem a aquestes coses.

Precisament en el SID hi col·laboren les tres entitats beneficiades. La darrera és la Fundació Miquel Valls. Ha anat a recollir el xec Cristina Torras, del departament de Recursos Humans i Comunicació.

Ho destinarem a totes les persones afectades d’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) de Catalunya. Nosaltres oferim atenció a domicili, en treball social, teràpia ocupacional i psicologia i gràcies a aquests diners podrem continuar donant aquest suport a les famílies que tant ho necessiten.

Els propis membres de Calella Marxa han lliurat el xec a les entitats. El seu president, Martí Barrera, ha explicat perquè han decidit repartir els beneficis del bar de la Festa Major a aquestes tres entitats.

Perquè són tres entitats que són una mostra de solidaritat vers la gent necessitada. L’any passat ho vam fer per Oncolliga, per Càritas i per l’AVAH. Aquest any, com que per Càritas fem altres coses, hem fet la Fundació Miquel Valls.

En l’acte han estat presents també la regidora de Solidaritat i Cooperació, Cindy Rando, i l’alcaldessa, Montserrat Candini, qui ha agraït a Calella Marxa la seva solidaritat i ha posat en valor la xarxa de confiança i complicitat entre entitats.

A continuació podeu recuperar les entrevistes a les tres entitats beneficiades.


A continuació podeu recuperar l’entrevista a Calella Marxa.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *