La Fira de Calella i l’Alt Maresme organitza la presentació de la Guia d’Enoturisme de Catalunya

Avui a la Biblioteca Municipal (19.00h) a càrrec del seu autor, Lluís Tolosa, sociòleg, escriptor i divulgador cultural del vi. És un dels actes avançats de la programació de la mostra que dedica el monogràfic d’enguany al vi.

És un llibre de 360 pàgines que inclou 700 llocs recomanats, entre cellers, restaurants, allotjaments, enoteques i 51 visites culturals per totes les DO de Catalunya. Lluís Tolosa ha compilat en aquest volum una selecció de l’imprescindible per descobrir i conèixer millor el món del vi català, la seva riquesa i pòsit cultural i històric.

En els últims tres anys l’enoturisme s’ha posat de moda a Catalunya i s’ha estructurat. Ara existeixen consorcis arreu del territori als quals s’hi apunten cellers i treballen conjuntament. He canviat el criteri, i en comptes de fer recomanacions personals, faig visible quin conjunt de cellers s’han posat d’acord per promocionar l’enoturisme. Qui surt al capítol de la DO d’Alella? Doncs els que formen part del consorci.

En una entrevista a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV ha posat de relleu els atractius de la zona de la DO d’Alella.

Tenim 2.700 d’història del vi a Catalunya i la zona d’Alella conserva molts jaciments de l’època romana, i aquesta és una de les visites que podem fer. El centre de Vallmora és una de les imprescindible perquè conserva les dues premses més grans d’Europa, reconstruïdes; o tenim a Vilassar de Dalt els forns romans on en feien les dòlies. A Premià de Mar tens un antic balneari romà reconvertit en celler.

El primer capítol de la guia presenta una ruta del vi a la ciutat de Barcelona, totalment inèdita fins al moment. Després venen els capítols dedicats a les DO d’Alella, Pla de Bages i Penedès; posteriorment la Ruta del Vi de l’Empordà i la de la DO Costers del Segre, a Lleia. La part final de se centra en les comarques tarragonines: Conca de Barberà, Prioritat-Montsant, Tarragona i Terra Alta.

Tolosa ha posat de relleu la intensa programació que aquest cap de setmana hi ha en diferents punts del país en relació al vi, com per exemple la Mostra de vins i caves de Catalunya a Barcelona, i altres propostes que es fan per celebrar l’època de la verema.

Des del Priorat a l’Empordà, de nord a sud, del Mediterrani al Pirineu, hi ha tot tipus d’esdeveniments. Possiblement aquest cap de setmana hi poden haver més de 200 activitats programades a Catalunya en relació a la cultura del vi ja que és la verema.

La Guia d’Enoturisme de Catalunya es podrà comprar a la Fira de Calella i l’Alt Maresme al preu de 19 euros. També a llibreries i als principals punts d’informació enoturístics del país.

A continuació pots recuperar íntegrament l’entrevista a Lluís Tolosa. 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *