Els Maduixots participaran per primera vegada al Concurs de Castells

Els Castellers de l'Alt Maresme (Arxiu)
Els Castellers de l'Alt Maresme (Arxiu)

Ho faran el dia 30 de setembre a la plaça del Castell de Torredembarra, a partir de les 10h. I és que els maduixots s’ han classificat entre les millors 42 colles castelleres del país. La colla pensa portar a concurs els millors castells possibles, alguns d’ells inèdits: estan treballant en la torre de 7 i en el 7d7, un castell que encara no han portat mai a plaça.

El cap de colla dels Maduixots, Esteve Sebastià, ha explicat que els castells que portaran a Torredembarra els faran abans a la Festa Major de Calella, el punt d’inflexió en la temporada pels de la camisa vermella. Per aquesta ocasió, posaran el marxa un hashtag #Calellaemposa per poder fer pinya a la plaça i tenir el màxim recolzament possible.

És el punt d’inflexió de la nostra temporada i mirant el concurs, és bo arribar al concurs portant castells que mai hem portat, portar-los abans a plaça. Si a Calella descarreguem el 2d7, és molt més fàcil descarregar-lo al concurs i és molt més fàcil no portar un castell inèdit amb la pressió que això comporta. La plaça de Calella a tots ens imposa i la meitat de la colla ja té pessigolletes a la panxa. Estem treballant molt la torre de 7, que és un castell que es considera de gama de 8 i estem preparant també el 7d7 que és un castell que no hem portat mai a plaça.

Per arribar fins aquí, han puntuat les cinc millors actuacions de la temporada, inclosa la darrera al municipi veí de Pineda de Mar.

Puntuen les cinc millors actuacions, del setembre de l’any passat fins aquest setembre. l’any passat ja vam fer una bona temporada, però sobretot aquest inici de temporada, hem pogut avançar molts castells que l’any passat no havíem fet, com el 5d7 que ja vam portar a Lloret, l’hem portat a Pineda, el vam portar a la Festa Major de Blanes. La feina de formigueta de l’any passat ens ha donat aquests resultats sobretot d’aquest principi de temporada, que hem fet uns canvis molt importants que ens han portat molt bons resultats i en aquests moments és la millor temporada de les cinc que portem.

El concurs tindrà lloc els propers dies 30 de setembre a Torredembarra i els 6 i 7 d’octubre a Tarragona. Ara fa dos anys fa es van classificar després que algunes colles renunciessin però van decidir no participar-hi perquè volien fer-ho per mèrits propis. La ocasió per demostrar les seves habilitats a terres tarragonines arriba aquest any, el qual Sebastià ha qualificat com la seva millor temporada.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra al cap de colla dels Maduixots, Esteve Sebastià.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat