Calella-Marxa, Gent de Barri de Pequín i l’Espai Caixa demanen mòduls nous per a la pista de La Muntanyeta

Les entitats que practiquen les bitlles catalanes a les pistes que hi ha a la zona esportiva de La Munetanyeta firmen un dels projectes finalistes del Pressupost Participatiu del 2019. Demanen que es comprin i s’instal·lin tres mòduls nous per substituir el que hi ha ara, molt deterioritat. De fet, era el que utilitzada la Creu Roja, que el va donar farà gairebé 20 anys. Amb això aconseguiran disposar de més espai per a l’emmagatzematge del material i podran tenir un punt d’informació. Compten que tot plegat no costarà més de 45.000 euros i que, a banda de millorar les condicions dels bitllaires, també permetrà fomentar la pràctica de l’esport entre els joves de Calella.

Gent de Barri de Pequín i l’Associació Sant Quirze van ser les entitats que van portar les bitlles catalanes a Calella. Amb el temps s’hi han sumat Calella-Marxa, l’Espai Caixa i també pugen a la Muntanyeta els usuaris del Taller l’Encenall. Hi ha equips calellencs competint a la lliga de l’Alt Maresme i la Selva i, al llarg de l’any, s’organitzen diversos tornejos oberts a tothom.

L’activitat ha crescut al llarg dels anys i els mòduls que hi ha a les pistes s’han quedat petites. És per això, que demanen més espai per a l’emmagatzematge i un lloc que funcioni com a punt d’informació, tal com ha explicat Martí Barrera, president de Calella-Marxa.

La proposta consisteix en substituir el mòdul que tenim per dos moduls nous, de 5 metres d’amplada per 2 de fondària, i al mig un punt d’informació més petit, de 3 metres, on faríem les inscripcions.

Segons el pressupost que han demanat, l’adquisició i col·locació dels mòduls no superaria els 45.000 euros; ni la meitat de la dotació del Participatiu d’aquest 2019.

Jaume Torrent, de Gent de Barri de Pequín, apunta que la millora de la zona de joc de bitlles catalanes de La Muntanyeta permetrà consolidar el joc a Calella i promocionar-lo entre els joves. Creu que les entitats estarien en disposició de recuperar el torneig escolar de Sant Jordi.

Amb ganes i amb temps es podria tornar a fer el torneig de Sant Jordi amb totes les escoles de Calella. Va quedar parat, algunes coles es van desfer… Si ara tenim la sort d’aconseguir els mòduls, es podria tornar a activar però canviant dates i fer-ho unes setmanes abans.

Avui l’urna està a l’OAC i l’Ajuntament; i demà dissabte al Mercat Municipal. Les votacions es poden fer fins el 23 de novembre. El recompte de vots es farà el dilluns 25 de novembre a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Calella, en un acte obert al públic.

Els pequinaires seguiran tirant bitlles

Jaume Torrent ha confirmat que els jugadors de Gent de Barri de Pequín continuaran a la lliga de bitlles catalanes a partir del 2020, tot i la dissolució de l’entitat.

A finals d’any es celebrarà una reunió en què es podria certificar la creació d’una altra associació, que portaria el nom de Barri de Pequín i assumiria algunes de les activitats que han vingut organitzant.

Tindran les bitlles, perquè continuarem (…) Pensem que podrem tirar endavant la bunyolada i la trobada del truc, que portem entre dos; i potser mantindrem les havaneres perquè l’Ajuntament ens ajudaria molt en l’organització. Llavors nosaltres col·laboraríem amb el que preparem sempre. Ara, no tindrem el local.

Torrent no ha volgut avançar qui presidirà la junta de nova associació, que en tot cas estaria integrada per alguns antics membres de Gent de Barri de Pequín.

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fradiocalella%2Fvideos%2F573083246836316%2F&show_text=0&width=560″ width=”560″ height=”315″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allowFullScreen=”true”></iframe>

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *