Pineda apagarà el semàfor de Can Jalpí i construirà una nova rotonda a la carretera

(Imatge: GoogleMaps)

Pineda de Mar preveu dues obres per millorar la mobilitat per carretera, que vol executar en els pròxims mesos perquè estiguin enllestides abans de l’estiu del 2020. L’alcalde Xavier Amor ha confirmat en una entrevista a La ciutat que s’apagarà el polèmic semàfor amb polsador que hi ha just davant de Can Jalpí i que permet creuar la carretera per accedir a la zona d’equipaments escolars i el barri de Can Cornet. Des de la seva posada en funcionament, la senyal ha rebut moltes crítiques per la congestió de trànsit que provoca a la carretera NII. Amor ha puntualitzat que l’alternativa passa per la instal·lació de dos ascensors al pas soterrani de l’Església; i que d’entrada no es planteja retirar la senyal lluminosa.

Ha explicat que la idea és mantenir el semàfor amb polsador per garantir el pas de persones amb mobilitat reduïda només en el cas d’avaria dels ascensors.

L’alternativa passa per uns ascensors que anem a instal·lar a l’Església. No voldríem que s’espatllessin i la gent no pogués creuar, per tant, no treurem el semàfor. L’alternativa donarà més seguretat (…) Ha sigut una solució que ha funcionat però és cert que en èpoques de molt trànsit provoca molèsties i cues.

El projecte d’instal·lació dels ascensors està pendent d’adjudicació.

En paral·lel, es confirma la construcció d’una nova rotonda a la carretera per millorar l’accés al barri de les Creus, que actualment queda bloquejat quan plou i la riera de Pineda de Mar baixa d’ample. L’obra suposa una inversió de 330.000 euros.

Una mica més endavant de Can Xaubet, davant les oficines del grup Serhs, hi haurà una petita rotonda que donarà entrada al barri de les Creus i de Can Pelay, que era una demanda sobretot quan plou i s’ha de tallar el pont de la riera. La gent no pot ni entrar ni sortir, o han de fer una volta molt gran.

Amor afirma que les dues actuacions, que toquen de ple la principal via que connecta Calella amb Pineda, milloraran la mobilitat. La intenció és tenir-les enllestides abans que comenci l’estiu del 2020. Les obres de la rotonda estan a l’espera que s’acabin els treballs previs de desplaçament de l’escomesa de l’aigua.

Voldríem que les actuacions estiguessin ben coordinades amb l’estiu, perquè no ens enganxés, la qual cosa dificultaria molt (…) No sabem encara quan començaran les obres però compto que si abans de l’estiu estigués seria perfecte (…) També afecta als laterals, per això penso que s’allargarà uns 3 o 4 mesos.

La rotonda d’accés al barri de les Creus també millorarà l’accés a la zona de càmpings i hotels de Pineda de Mar.

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista a l’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.