Calella no renuncia a recuperar la bandera blava a la Platja Gran

L’alcaldessa Montserrat Candini ha anunciat que Calella s’unirà al grup d’ajuntaments de la Costa Brava que qüestionen la gestió que realitza l’empresa que avalua el litoral i concedeix els certificats de qualitat mediambiental, reconeguts internacionalment. En el cas local, el motiu és que s’hagi passat a penalitzar l’existència d’aparcaments a tocar de la sorra i que això hagi fet perdre la bandera blava a la Platja Gran.

Tant la bandera blava com la Q de Qualitat Turística onejaran aquest estiu a la Platja de Garbí. Es van hissar divendres passat donant el tret de sortida oficial a la temporada de bany, que fa setmanes ha començat gràcies a les bones temperatures.

La Platja Gran, que ara concentra la major part de l’oferta de restauració al litoral, s’ha quedat un any més sense distintius, però l’ajuntament no s’hi conforma. L’alcaldessa de Calella s’ha tornat a mostrar queixosa dels criteris de les auditories mediambientals per obtenir la bandera blava, que sí s’havia hissat anteriorment. Qualifica l’empresa que les realitza de “poc transparent” i diu que, davant d’això, farà força amb altres ajuntaments que s’han alçat contra el sistema de concessió.

“És una empresa externalitzada del Ministeri de Medi Ambient, molt poc transparent a l’hora de canviar els requisits de concessió, que ha fet sense prèvia informació i sense dir el perquè (…) Ara hi ha un cert moviment per part de diferents ajuntaments del país que demanen que l’empresa no ho porti i hi hagi una major transparència en els requisits, i nosaltres ens hi afegirem”, ha anunciat Montserrat Candini a Ràdio Calella TV.

Són el de Begur, Roses o l’Escala, que han denunciat que l’empresa, Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor, aplica criteris subjectius i que el sistema d’atorgament de la bandera blava respon a interessos publicitaris.

A Catalunya, només 95 de les 350 platges que hi ha tenen la bandera blava. Aquestes garanteixen la qualitat de l’aigua de bany, que hi ha punts de socors i una bona accessibilitat o que hi ha serveis com lavabos i dutxes.

Bones sensacions en l’inici de la temporada turística

Les reserves per aquest pròxim mes d’agost superen per poc el 90% aquí a Calella, quan tot just ha començat el juliol i tenint en compte que la gent acostuma a decidir les vacances i el seu destí a última hora. Això marca unes molt bones previsions del comportament de la temporada turística i de l’impacte del negoci en l’economia local.

L’alcaldessa Montserrat Candini se’n mostra optimista: “Tant de bo que es confirmi en el conjunt de sectors i no només l’hoteler, que sigui positiva i ajudi a tenir el màxim progrés social”.

El Gremi d’Hosteleria del Maresme preveu que també aquest mes de juliol es tancarà amb una ocupació del 90%, i que podria arribar al ple absolut de cara a l’agost.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *