Marc Buch (JxCalella): “Som allà mateix, tot i que l’independentisme surt reforçat”

JxCat millora els resultats de les últimes generals i arriba al 18,17% (+2%), consolidant-se com la segona força més votada a Calella en uns comicis espanyols. El portaveu de Junts per Calella, Marc Buch, s’ha mostrat crític amb la repetició electoral. Considera que és una llàstima que s’hagin tornat a repetir les eleccions, perquè els resultats ens porten al mateix escenari i més fragmentat.

Tot i que Buch, també assenyala que l’independentisme ha sortit reforçat d’aquests comicis.

Una llàstima que s’hagin hagut de repetir eleccions perquè pràcticament acabem tots allà mateix. El que sí, que la valoració que fem és que per un costat, l’independentisme surt més fort que mai, queda claríssim que els catalans hem pres una decisió ferma i l’Estat Espanyol no pot tapar-se els ulls i ha d’afrontar les inquietuds dels catalans i proposar solucions i no com s’ha estat fent fins ara. (…) En l’àmbit de partit, hem incrementat un escó, ens hem mantingut i fins i tot hem crescut, i per tant estem relativament contents.

Junts per Catalunya considera que aquest resultat s’haurà de traduir en diàleg  i el desbloqueig del congrés en pactes. En aquest sentit, asseguren que el govern espanyol haurà d’escoltar a les forces independentistes. Pel que fa als resultats a Calella – on JxCat ha sortit segona força política amb 18,7% – Buch celebra l’increment del vot però reconeix que els hagués agradat tenir uns resultats més amplis.

 

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.