Calella obté un notable en l’avaluació del segell Infoparticipa

Infoparticipa, la distinció que atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), ha entregat les notes del 2023 a l’Ajuntament de Calella, l’última avaluació que s’ha fet pública. Ha obtingut un notable, amb el compliment del 76,92% dels indicadors que s’avaluen sobre la informació que les institucions publiquen a les seves pàgines web. Aquest resultat millora el de l’edició anterior, quan Calella va poder certificar tan sols 21 dels 52 supòsits que es recullen en el formulari d’autoavaluació i que després s’encarreguen de comprovar des de l’organisme universitari i independent.

Calella compleix amb 40 dels 51 indicadors de transparència comunicativa que avalua el segell Infoparticipa que atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB.

L’anàlisi s’estructura en 5 blocs pel que fa a la informació que es publica a la web calella.cat:

1/ Qui són les i els representants polítics?

En aquest bloc, s’indica que no es publiquen les declaracions d’activitats i béns dels càrrecs electes, tant del govern com de l’oposició. Per contra, a la web municipal sí hi ha informació genèrica i de perfil dels membres del consistori, les retribucions que reben i les vies per contactar-hi.

Es compleixen 10 dels 11 indicadors (90%).

2/ Com gestionen els recursos col·lectius?

No es publiquen els decrets i les resolucions d’alcaldia, tal com es constata en l’Infoparticipa. L’Ajuntament de Calella sí informa de la composició dels òrgans del ple i les seves competències, les convocatòries dels plens municipals i les actes corresponents, o els acords de la Junta de Govern Local.

Es compleixen 8 dels 9 indicadors (88%).

3/ Com es gestionen els recursos econòmics: pressupostos, salaris, contractacions, subvencions…?

A la web municipal es comparteixen els pressupostos anuals de la corporació i els seus organismes autònoms i l’execució trimestral, així com la liquidació dels exercicis anteriors. També la relació dels contractes majors i menors o les subvencions que atorga l’Ajuntament de Calella.

Infoparticipa posa falta en 4 indicadors: les resolucions judicials definitives de la institució; el compliment dels objectius d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera; la relació de llocs de treball de la corporació municipal i les retribucions del personal laboral i funcionari; o les del personal directiu, càrrecs de confiança i assessors polítics. Aquesta informació no hi consta.

Es compleixen 12 dels 16 indicadors (75%).

4/ Quina informació proporcionen sobre l’organisme i la gestió dels recursos col·lectius?

Hi falta la informació periodística sobre el desenvolupament del ple. Però sí s’hi pot trobar informació sobre la història del municipi i la seva situació, l’agenda d’activitats o el contacte amb la persona responsable de comunicació de la institució, així com el directori d’entitats i associacions.

Es compleixen 6 dels 7 indicadors (86%).

5/ Quines eines s’ofereixen per a la participació ciutadana?

És el bloc on l’Ajuntament de Calella punxa més. Es constata que a la web municipal hi falten instruments de consulta i participació, el resultat dels processos de participació o eines que en facilitin l’organització, a banda d’un apartat on es pugui fer el seguiment de la gestió que es fa de queixes o suggeriments.

Sí hi ha informació sobre els canals on presentar queixes o suggeriments, que s’hi garanteix l’accés a la informació pública i que s’informa de les peticions rebudes.

Es compleixen 4 dels 9 indicadors (44%).

Segons s’ha donat a conèixer a principis d’aquesta setmana, el còmput global de l’avaluació del 2023 per a Calella conclou que es compleixen 40 indicadors sobre 52, el 76,92%. L’Ajuntament de Calella obté un notable en l’última edició de l’Infoparticipa, millorant el resultat de les dues anteriors, amb el 40,38% i el 63,46%, respectivament.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *