Calella pels Refugiats lluita contra l’oblit del drama dels qui fugen de la guerra

La Crida, el festival acollidor organitzat per la plataforma ciutadana, servirà per recaptar fons i ajudar així a les petites entitats i ONG que, sobre el terreny, estant donant resposta a la crisi humanitària. Calella pels Refugiats busca combatre amb música l’oblit al qual es veuen abocades milers i milers de persones que han fugit de la guerra i no troben a Europa una terra d’acollida que els doni esperança de futur.

Una situació que bé coneixen molts dels integrants de Calella pels Refugiats, que han viatjat i ofert la seva ajuda als camps de refugiats que hi ha dispersos per diversos punts fronterers.

“Ens sentim amb la responsabilitat i l’obligació de seguir lluitant, sobretot ara que ha deixat de ser un tema de moda. Coneixem la realitat dels camps i sabem que la situació empitjora a diari, que hi ha zones sense assistència mèdica i amb tot tipus de necessitats. Ens mantenim forts i per això les últimes assemblees estan sent multitudinàries amb gent amb ganes de seguir treballant”, ha explicat Anna Missé, de la plataforma ciutadana, en una entrevista a Ràdio Calella TV.

I lluitant contra l’oblit de la comunitat internacional, i davant una problemàtica que s’agreuja, Calella pels Refugiats continua organitzant activitats solidàries. Aquest cop en format festival, i amb una jornada inaugural aquest dissabte a la Fàbrica Llobet-Guri. Hi haurà les actuacions d’Ital Youth Sound, Ebri Knigh i Lágrimas de Sangre. A Calella hi ha dos punts de venda d’entrades –Cafeteria l’Exprés i la Llibreria el Faristol– i el mateix dissabte a taquilla.

La recaptació es repartirà entre les entitats i ONG que es decideixi en l’assemblea. “Quan tinguem clara la recaptació veurem entre quines ho distribuim. Seran petites entitats, però caldrà esperar a veure quines hi ha en aquell moment, perquè la seva realitat és molt canviant per la dependència que tenen de les donacions privades. A més, es veuen sotmeses a pressions diàries per part de les grans organitzacions europees que els molesten perquè denuncien les males pràctiques i, en definitiva, acaparen la seva matèria prima que són les persones refugiades”, ha dit.

La pròxima jornada del festival acollidor La Crida serà el dissabte 27 de maig, i se celebrarà al Passeig Manuel Puigvert, amb una programació més familiar i de sensibilització.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *