Calella pels Refugiats proposa quatre entitats com a destinatàries del fons de solidaritat local

Trobada de l'assemblea Calella pels Refugiats en una imatge d'arxiu

L’assemblea local de suport a les persones refugiades creada arran de la crisi migratòria a Europa proposa concretar la destinació de part del fons de solidaritat local que, en l’actual exercici, estava previst per atendre necessitats en aquest àmbit. Abans que acabi l’any, i davant el fet que no s’han utilitzat per donar cobertura a l’arribada a la ciutat d’una família de refugiats sirians, Calella pels Refugiats planteja distribuir els 10.000 euros entre quatre entitats que estan treballant sobre el terreny.

En la trobada de dissabte passat, Calella pels Refugiats va decidir la proposta que traslladarà al Consell Municipal de Solidaritat per fer efectiva l’ajuda de 10.000 euros del fons de solidaritat local previst per atendre necessitats derivades de la crisi de refugiats a Europa.

“Com que no s’han destinat a les famílies que podrien acollir-se a la ciutat, i abans que es perdin, els destinaríem a les entitats que hem començat a posicionar a partir de l’estudi que ha fet un equip de recerca per analitzar a consciència les diferents organitzacions. Al final n’han quedat quatre entre les quals es dividirien els diners a parts iguals: Eko Project, Mikropolis, Care for Calais i Saporeak”, ha concretat Ernest Vila, membre de Calella pels Refugiats.

Les entitats estan duent a terme l’acció humanitària i de cooperació sobre el terreny, en zones frontereres on s’han creat els camps de refugiats. Col·laboren en la recepció i distribució d’aliments, assistència sanitària a dones i infants i en l’àmbit administratiu i burocràtic. Ernest Vila assegura que estan de tot saturats i és per això que s’ha decidit i es proposarà que rebin l’ajuda local.

Quant a la resposta europea que es dóna a la crisi de refugiats, lamenta que el Parlament Europeu i la comunitat internacional continuïn donant l’esquena i negant l’ajuda i el dret d’asil als milers de persones que estan fugint de la guerra. Diu que, per les informacions que estan rebent de primera mà, la situació s’ha fet més greu, encara que els mitjans de comunicació no ho traslladin a la població com feien mesos enrere. “Aquest últim mes d’octubre ha sigut el pitjor dels últims dos anys: augmenta el nivell de morts a la Mediterrània i la crisi, en comptes d’afluixar, va en augment”, ha assegurat.

Calella pels Refugiats confia en la determinació de l’Ajuntament de Calella per donar acollida a una família de refugiats sirians, a qui s’havia anunciat s’oferirà un dels pisos que gestiona la Fundació Hàbitat Solidari. Diu Ernest Vila que n’estan fent un seguiment d’aprop però que, en tot cas, l’ajuda es queda curta. “Creiem en les paraules de l’Ajuntament que ens diu que s’està fent el que es pot, encara que potser no és tot el que ens agradaria a nosaltres. Estem pràcticament segurs que arribaran, però ens hagués agradat que ja fossin aquí i que no només fos una família, sinó moltes més perquè Calella té capacitat”, ha afegit.

La plataforma ciutadana té previst reunir-se pròximament amb la coordinadora de la Creu Roja a l’Alt Maresme, a qui seguirà donant suport, així com a l’Ajuntament, en iniciatives que serveixin per pal·liar els efectes del drama humanitari que es viu, per exemple, a la ciutat francesa de Calais o a Idomeni, a Grècia.

A continuació podeu escoltar-ne l’entrevista íntegra.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *