Calella per la Independència posarà busos per anar a la manifestació de la Diada

L’ANC vol recuperar l’essència de les mobilitzacions per la Diada d’abans de la pandèmia. Ha anunciat una mobilització centralitzada a Barcelona, que anirà de Plaça Urquinaona fins al Parlament de Catalunya, passant per la comissaria de Via Laietana. L’objectiu és reivindicar la lluita per la independència i el mandat de referèndum del 2017. Des de Calella, la territorial local ha confirmat que posarà busos a disposició de totes les persones que vulguin assistir-hi. El preu del tiquet és de 10 euros. Encara no s’ha concretat l’hora de sortida.

Josep Barri, portaveu de Calella per la Independència, ha explicat que el local del carrer Bruguera estarà obert les tardes de dimarts i divendres (17 a 20h), i els dissabtes al matí (11 a 13h). També hi haurà les samarretes commemoratives de la Diada 2021, de color vermell, que enguany fan referència a l’Onze de Setembre i al Primer d’Octubre.

Tindrem les samarretes commemoratives de l’ANC però menys exemplars, perquè hi ha incertesa amb la demanda. Per això demanem que qui la vulgui s’apressi.

L’organització recalca que es prendran totes les mesures de seguretat per evitar el risc de contagi de la Covid. Així, es deixaran places buides a tots els autobusos.

El portaveu de Calella per la Independència diu que compten que la situació actual farà que la mobilització no arribi a nivells de les convocatòries prepandèmiques. No obstant això, posa de relleu la importància de sortir altra vegada al carrer per reivindicar drets i llibertats, i el referèndum del 2017.

Partim de la base del mandat de l’1 d’octubre i del 52% de votants independentistes a les darreres eleccions. El missatge està plenament en vigor. Ara, davant certes rebaixes que sembla que hi ha, hem de lluitar i treballar per aconseguir-la.

L’assemblea ha anunciat que també es faran actes reivindicatius a l’entorn del Primer d’Octubre. Un de central a la Catalunya Nord, d’on sortirà una columna de vehicles encapçalada per un cotxe carregat d’urnes del referèndum. Així mateix, també es recordarà els pobles i ciutats que més van patir la duresa de la repressió policial espanyola. Des del Maresme, es treballa amb la idea de portar a terme una acció que uneixi Dosrius i Sant Iscle de Vallalta.

S’han agafat dues poblacions maresmenques com a símbol d’aquella jornada: Dosrius i Sant Iscle de Vallalta, on es va donar aquella imatge de la gent jugant a cartes. Es vol fer algun homenatge, alguna marxa que uneixi les dues poblacions. Com a mínim hi haurà això.

Durant el cap de setmana del 2 i 3 d’octubre, l’ANC organitzarà altres marxes arreu dels Països Catalans i un acte polític a Barcelona per recordar la vaga general del 2017.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *