ICV força que els convenis municipals recullin clàusules de responsabilitat fiscal i laboral

El regidor d’Iniciativa per Catalunya-Verds a l’Ajuntament de Calella, Sebastián Tejada, celebra que l’equip de Govern hagi accedit a la petició que va realitzar durant l’última sessió plenària en referència a incloure una clàusula sobre responsabilitat tributària i una altra de defensa dels drets dels treballadors en el conveni que el consistori té subscrit amb l’Associació Turística. Un conveni que serveix per accions de promoció de la ciutat i que es desenvolupa a través de l’Agència Turística de Calella.

Tejada va fer aquesta proposta arran de la polèmica sorgida quan es va conèixer que la dinamitzadora de l’ATC, l’exregidora Montserrat Cordón, havia enviat un correu als associats advertint-los de la presència d’inspectors a la zona.

El regidor ecosocialista ha explicat a Ràdio Calella que la clàusula obligarà a l’Associació Turística a comprometre’s entre els seus associats a promoure la responsabilitat tributària i la defensa dels drets dels treballadors. A més, s’inclou una altra demanda que fa referència a la inclusió d’un regidor de l’oposició dins la comissió de seguiment del conveni. En tot cas, Tejada celebra la ràpida reacció de l’alcaldessa Montserrat Candini: “L’alcaldessa va reaccionar de seguida molt amablement entenent la proposta que fèiem. Després de passar-li per escrit la proposta, al cap de dos dies va dir-me que al proper ple posarem negre sobre blanç. Ja fins i tot ho hem abordat a la comissió informativa de preparació del ple de dilluns”. 

Fins i tot, l’alcaldessa ja va anunciar durant l’última sessió plenària que la proposta es podria fer extensiva a la resta de convenis que l’Ajuntament signa amb altres entitats o empreses. Tejada fins i tot posa com a exemple la possible revisió de les condicions laborals dels conserges que hi ha als equipaments municipals: “La idea és aplicar-la a tots els convenis que contemplin relacions econòmiques i laborals entre l’Ajuntament i altres entitats. Efectivament, el dels porters és un contracte que caldrà analitzar a fons però el més important és que a partir d’ara això es converteixi en un hàbit”.

D’altra banda, el regidor d’ICV també ha explicat que l’equip de Govern veu amb bons ulls una proposta per estudiar els possibles beneficis que tindria a Calella i la zona la sortida de la UE del Regne Unit, l’anomenat Brexit.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *