Compte enrere per a l’Ironman Barcelona 2016

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

2.900 triatletes disputaran aquest diumenge la tercera edició del triatló internacional Ironman Barcelona, amb una forta presència d’esportistes internacionals. Un rècord per a la prova, totalment consolidada dins el calendari mundial, especialment per als esportistes amateurs que aprofitaran aquest repte esportiu per passar uns dies de descans i en família a Calella.

XOC Esports
El binomi esport i turisme és un dels punts forts que motiven l’aposta del territori per donar suport a l’organització de l’Ironman Barcelona, que enguany arriba a la seva tercera edició sota aquesta prestigiosa marca que prima l’atenció a l’esportista.

“El que importa són els 2.900 triatltes que venen a Calella i que fan superar totes les expectatives que hi teniem posades. Ells donen valor a la prova i ens porten a nosaltres, a l’organització, a fer un esforç majúscul”, ha admès el director de la prova, Agustí Pérez, en una entrevista al programa La Banqueta.

Tot pràcticament enllestit des del punt de vista logístic, ha assegurat Pérez. Les tasques de muntatge s’estan fent principalment a la línia d’arribada, on s’hi concentren les carpes de recepció dels esportistes i on faran molta feina els voluntaris d’Ironman. És a la zona de sorra de la platja de Garbí, on s’hi habilitaran les graderies perquè el públic pugui animar a tots els triatletes en el tram final de la prova.

Si bé l’esportista amateur representa el gruix de la participació, l’Ironman Barcelona també presenta un cartell important de professionals. Sobretot en la categoria masculina i entre la qual destaca un nom: el del suec Patrik Nilsson, que el passat 21 d’agost fulminava el cronòmetre a l’Ironman de Copenhaguen. Destaca en el cartell PRO, condicionat per la proximitat de la prova final de les sèries mundials. “Tindrem els millors triatletes que potser aquest any han decidit no anar a Hawai. Com per exemple l’esportista suec que va fer una marca estratosfèrica de 7 hores i 49 minuts a Copenhaguen, al que li hem d’afegir Miquel Blanchart, Clemente Alonso, Víctor del Corral o Van Drieden, que ha guanyat algunes curses aquests darrers anys”, ha explicat Pérez, qui també s’ha referit al cartell femení de la prova: “Cap d’elles és una súper elit, però hi ha un segon cartell de triatletes molt experimentades”.

La prova començarà a les 8.15h amb la sortida dels professionals masculins, tot seguit les fèmines i després la sortida llançada de la resta de participants, agrupats segons les edats.

La primera secció de natació consta d’un recorregut de 4,2 quilòmetres a mar obert, amb sortida i arribada a la zona del Camp de Futbol de Mar, on es farà la transició a la bicicleta. Es repeteix el circuit de la passada edició, de 180 quilòmetres de distància, fent dues voltes entre Calella i Premià de Mar, pujant a Argentona, on s’hi registra el punt més alt del recorregut. La marató, la tercera disciplina del triatló, arrencarà de la zona de transició i portarà als esportistes fins a Santa Susanna, havent de completar dues voltes i mitja al recorregut, amb entrada final a la platja de Garbí.

L’eslovè David Plese va guanyar l’edició del 2015 de l’Ironman Barcelona amb un temps de 8 hores, 2 minuts i 20 segons. En categoria femenina, victòria per a l’holandesa Yvonne Van Vlerken, que amb un temps de 8 hores 46 minuts i 45 segons, va completar a Calella el seu 29è Ironman.

Seguiment al triatleta local John Galindo

Ràdio Calella TV farà aquesta edició de l’Ironman Barcelona el seguiment d’un dels esportistes locals que aspiren a estar entre els millors professionals a la classificació final. Un equip acompanyarà John Galindo, del TriCBM, en la prèvia de la prova compartint els tràmits de recollida de dorsals i de registre de la bicicleta. De cara a diumenge, una càmera seguirà el seu desenvolupament de la prova, des de la primera secció de natació fins a l’entrada a la línia d’arribada.

La prova es podrà veure en directe per Ràdio Calella TV.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *