Calella podria ser el primer municipi de Catalunya a acollir una família de refugiats sirians

48898_efe

L’Ajuntament de Calella s’ha compromès a estudiar la possibilitat d’acollir a la ciutat una família refugiada d’origen sirià que ara actualment es troba a Barcelona, sense cap ajuda i a l’espera que algun municipi els aculli i els ofereixi suport.

La petició ha arribat a l’Ajuntament de Calella a través de l’ONG Pau i Solidaritat, del sindicat Comissions Obreres, i s’ha fet durant la taula rodona sobre la crisi humanitària dels refugiats que podeu escoltar a la ràdio a la carta i que s’emetrà diumenge a les 12 del migdia per Ràdio Calella.

La proposta l’ha llençat Quim Fornés, secretari de Cooperacio de la Fundació Pau i Solidaritat CCOO Vormaros. “Us ho oferim a l’Ajuntament de Calella com el primer ajuntament amb qui nosaltres col·laborem. La proposta concreta que us fem és: que si podeu acolliu una família siriana que en aquesta moments està a Barcelona, que té estatus de persona refugiada -per tant està en situació legal- però que està amb una mà al davant i una altra al darrera. I per tant, què necessita aquesta família siriana? Necessita un lloc, un habitatge, una manutenció, sanitat i educació. Si l’Ajuntament de Calella està en situació de fer això, l’únic que heu de fer és dir-nos-ho i ens posarem a la feina“.

Per la seva banda, la regidora adjunta a l’alcaldia de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Calella, Cindy Rando, recollia la proposta amb el convenciment que Calella està preparada per acollir una família refugiada sirians i es compromet a iniciar els tràmits per fer-los venir de Barcelona i acollir-los a la ciutat. “Doncs jo personalment em comprometo a parlar-ho bé amb vosaltres i buscar una solució per aquesta família. Estem preparats per acollir ja a la gent. No crec que ens consti massa poder-ho solucionar“.

El sindicat Comissions Obreres argumenta que donar acolliment a aquesta família amb estatus de refugiats pot servir d’experiència en vistes a l’acollida que caldrà fer en un futur proper de més refugiats, i que és una manera de fer efectiva la solidaritat a petita escala per contribuir a pal·liar la crisi.

Fora d’antena Quim Fornés ha explicat que aquesta mateixa proposta l’elevarà a altres municipis catalans i capitals de comarca, com Granollers o Mataró, però han volgut llençar la proposta primer a Calella perquè la ciutat ja col·labora amb l’oenagé Pau i Solidaritat.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Jaume Riera escrigué:

    Molt valenta i positiva la postura de la regidora adjunta de l’Ajuntament de Calella, CINDY RANDO.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat