Els espais museístics de Calella celebren el Dia Internacional dels Museus

Imatge d'arxiu

L’Ajuntament de Calella ha programat tres dies d’activitats per celebrar el Dia Internacional dels Museus. Com a novetat, la commemoració es traslladarà a quatre espais museístics de la ciutat: el Museu Arxiu, el Far i el refugi antiaeri del Parc Dalmau; als quals s’hi afegeix enguany el Museu del Turisme. En cadascun d’ells s’hi presentarà la joia: una peça singular i única que es vincula a l’espai i que es podrà descobrir diumenge durant la tradicional jornada de portes obertes.

La directora de Patrimoni de Calella, Carme Torn, ha detallat al programa Bon dia la programació prevista per celebrar el Dia Internacional dels Museus.

Les activitats arrencaran divendres amb una proposta gastronòmica que convidarà a visitar el Museu del Turisme, l’espai museístic que s’ha incorporat a l’oferta patrimonial local. Serà un tast de vins gratuït que conduiran sommeliers calellencs. “La gastronomia i l’enologia formen part de la cultura viatgera d’avui dia i ens va semblar que era una activitat interessant per a tot el públic”, ha explicat Torm.

És una proposta gratuïta, com totes les que formen part de la programació que s’emmarca en la celebració de La Nit dels Museus, que començarà a les deu de la nit i per la qual no cal inscripció prèvia.

L’endemà dissabte, l’activitat es concentrarà al Museu Arxiu Municipal Josep Maria Codina i Bagué. Torm guiarà la visita comentada a un dels espais més apreciats de l’equipament. “D’altres anys hem anat a l’exposició temporal o a una peça en concret, però aquest any ens centrem a la sala de ceràmica, donat que tenim un fons molt important i volem explicar-la amb detall als visitants”, ha comentat la directora de Patrimoni de Calella.

La visita comentada començarà a dos quarts de deu de la nit i, seguidament, s’oferirà al Museu Arxiu una vetllada musical amb l’actuació de Núria Grima i Carles Geli. En acabar, Torm avança que els visitants tindran una “sorpresa gastronòmica”.

Els quatre espais museístics de Calella obriran portes i es podran visitar de forma gratuïta durant tot el diumenge 22 de maig. Un dels reclams per apropar-se al Museu Arxiu, el Museu del Turisme, el Far o el refugi antiaeri del Parc Dalmau serà descobrir-hi la joia que, per aquesta edició, hi destaca Patrimoni. “Tindrem quatre joies, una per a cadascun dels espais. La posem en un lloc destacat i anirà acompanyada d’una petita explicació. Els conserges també indicaran als visitants on es pot trobar”, ha exposat.

La joia del museu és una peça única que no sempre està exposada. El què es guarda amb secret. Per descobrir-la caldrà visitar els espais aquest diumenge.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *