Calella presenta diferents projectes per rebre subvencions de la Diputació

Eix comercial Sant Jaume, edifici Parkinsol

L’Ajuntament de Calella ha enllestit i definit tota una sèrie de projectes, alguns ja existents i d’altres de nous, que presenta al Catàleg de Serveis de la Diputació per aquest 2016.
La Diputació de Barcelona ofereix als ajuntaments 3 línies d’ajudes. Són diferents instruments de cooperació com el pla Xarxa de Governs Locals; el pla quadriennal de les meses de concertació i ajuts puntuals que es donen al llarg de l’any.

En la primera tongada de la convocatòria d’ajuts, que finalitzava el 2 de febrer, l’Ajuntament de Calella ha presentat diferents propostes per ser objecte d’ajudes per part de l’ens supramunicipal. Un dels projectes importants fa referència a la dinamització de l’anomenat «Eix Sant Jaume». Ho ha explicat el tinent d’alcaldia de Recursos Interns, Jordi Sitjà: “Hem demanat recursos per l’eix Sant Jaume, per l’estratègia de dinamització de l’espai del Parkingsol, que ja s’ha apuntat com un dels elements inclosos al Pla de Desenvolupament Eix Sant Jaume. Farem espais de treball compartit i també de dinamització dels locals del Parkingsol. També hem demanat ajudes pels Tallers de Cerca Activa de Feina, cursos que s’adrecen a les persones aturades. Aquests són plans que ja ens hem acollit durant el 2014”.

En el cas dels Tallers de Cerca Activa de Feina, Jordi Sitjà ha dit que s’ha demanat una ajuda de 18.000 euros.

En l’àmbit del Treball i el Comerç, el consistori ha demanat una subvenció de 15.000 euros per a polítiques de promoció comercial, de mercats i fires.

Un altre projecte que tira endavant Calella i rep subvenció de la Diputació és el Servei d’Assessorament Psicopedagògic Municipal, el SEMAP. Un servei format per un psicòleg i dos logopedes i que també fa activitats complementàries a les escoles. En aquesta convocatòria es demana 20.000 euros tot i que, en l’anterior convocatòria es va rebre 5.500. Cal dir que els ajuntaments presenten propostes quantificades econòmicament tot i que després la Diputació atorga l’ajuda en funció de molts paràmetres tenint en compte, per exemple, la redistribució territorial.

Per a l’escola bressol municipal El Carrilet es demana ajuda de poc més de 6.000 euros.

Un projecte de nova creació pel qual es demana ajuda és el que fa referència a l’Oficina d’Habitatge. Jordi Sitjà ho explica: “Hem demanat 15.000 euros per a la implantació de l’Oficina d’Habitatge. Hem llogat local de la plaça Vicenç Ferrer, bé situat al carrer Jovara 149. També demanem ajudes pels serveis públics de platja. Per a les Nits d’Estiu de Calella demanem 6.000 euros”. 

Tenint en compte que aquest 2016 Calella és Vila Europea de l’Esport, es demana ajuda per a activitats de salut i esport.

Novament des de Calella s’optarà a ajudes pel lloguer assequible, en aquest cas, fins a 5.000 euros. L’Ajuntament vol rehabilitar una casa que li ha estat cedida al carrer Raval i que després formarà part de la bossa d’habitatge social. En aquest cas, es demana 24.000 euros.

Es demanen ajudes per als programes de Seguretat Alimentària i Salut.

En l’apartat de la Solidaritat, per Calella és Solidària 4.000 euros. I per últim, la Diputació podria concedir una subvenció de com a màxim 12.000 euros per a la telegestió de la xarxa de reg dins de les polítiques de Medi Ambient i Sostenibilitat.

Jordi Sitjà recorda també que, a banda de les ajudes econòmiques, la Diputació també ofereix a l’Ajuntament suport tècnic i assessorament. Actualment ho fa amb la futura implantació de la finestreta única a la planta baixa del consistori calellenc.

En els propers mesos, l’Ajuntament també es presentarà, en aquest cas a la Mesa de Concertació de la Diputació, per tal de rebre subvenció per a la reforma i rehabilitació de l’Hostal Vell.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *