Calella presentarà candidatura per ser la Capital de la Cultura Catalana del 2024

Calella va ser Ciutat Gegantera l’any 2003
Calella va ser Ciutat Gegantera l’any 2003

El Govern Municipal ha encarregat el disseny de la candidatura per ser Capital de la Cultura Catalana del 2024. L’alcaldessa Montserrat Candini ha confirmat al programa La Ciutat que és un projecte que s’entoma amb il·lusió i que servirà per reconèixer la vitalitat cultural de Calella. I n’ha destacat alguns punts forts com la tradició sardanista, l’aniversari de l’agrupació i de la Colla de Geganters i Grallers de Calella, que compleixen 85 anys, o el centenari de La Llopa, a més de la programació musical i lírica que omple l’agenda cultural.

La Capital de la Cultura Catalana és una iniciativa d’una entitat independent de la societat civil, creada el 1998, que té per objectiu contribuir a ampliar la difusió, l’ús i el prestigi social de la llengua i la cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultures catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat.

L’alcaldessa Candini ha explicat que en el projecte de candidatura que tot just s’ha encarregat s’hi faran valdre els punts forts de Calella.

Una ciutat viva des del punt de vista cultural i que convida a esdeveniments internacionals, té el relat continuat al llarg de l’any pel qual creiem que som mereixedors de ser escollits Capital de la Cultura Catalana 2024.

La designació situarà Calella en l’epicentre de l’activitat cultural dels territoris de llengua i cultura catalana, amb un allau d’activitats que complementaran l’agenda pròpia.

En ser referent del país a nivell cultural, als principals esdeveniments es posaria el focus en la ciutat que ha estat designada.

Fins ara han estat elegides com a Capital de la Cultura Catalana Banyoles, el 2004, tres capitals de província (Lleida, Tarragona i Barcelona), Escaldes-Engordany, del principat d’Andorra, o Vilafranca del Penedès i Cervera. Aquest 2020, el Vendrell ostenta la capitalitat cultural

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat