Tot el que has de saber per fer una compra saludable

Portar una bona alimentació implica fer una compra saludable al supermercat, però molts cops quan anem a comprar amb presses i amb gana acabem amb el carretó ple d’aliments innecessaris i ens oblidem del més important. Fer una llista que limiti les despeses compulsives i innecessàries, seguir una ordre de compra i evitar anar al supermercat amb gana són alguns consells per començar amb bon peu.

Si es fa de manera correcta, s’estalvia temps, diners i s’inverteix en salut mitjançant una selecció adequada dels aliments. Les verdures, les hortalisses, les proteïnes animals i vegetals, els hidrats de carboni i els làctics haurien de ser els elements bàsics d’aquesta llista de la compra saludable. Tenir una planificació de la compra ens ajudarà a incloure tots aquests aliments a la nostra dieta i evitarem a l’hora les temptacions del supermercat. L’infermer del CAP de Calella, Oriol Gallart, ha explicat la importància que té fer llista de la compra a l’hora de tenir una bona alimentació.

Molt important planificar, perquè si sortim de casa amb presses, sense una llista, improvisant i sense tenir en compte com hem de comprar, llavors pot ser que comprem aliments que no són nutrients, que ens deixem de comprar alguna cosa i que puguem caure en les coses extres, que són més cares i poc saludables.

Planificar la compra ens ajudarà a evitar totes aquestes temptacions, com les xocolates, els aliments processats i la brioixeria industrial. Petites temptacions que es poden menjar en moderació i de tant en tant. De fet, Gallart ha alertat que cada cop més nens i nenes esmorzen brioixeria industrial.

Mai, mai menjar aquests tipus d’aliments tampoc, però sí que hem d’evitar menjar-ho per esmorzar, berenar, els pica-piques… no han de ser un hàbit del dia a dia. Això per exemple ho veiem molt a les escoles, pocs nens els veus amb un entrepà. Tots esmorzen sucs de bric, ulleres, croissants, magdalenes… això és un símptoma de què no estem comprant bé.

Amb tot, el més important en anar a comprar és ser realista i planificar-te bé. S’han de comprar aliments que, de veritat, es tingui intenció de cuinar.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.