Calella revalida el suport al Correllengua

Representants del Pubillatge de Calella portant la Flama del Canigó (Arxiu)
Representants del Pubillatge de Calella portant la Flama del Canigó (Arxiu)

El Correllengua és un moviment que treballa per a la difusió de l’ús de la llengua i la promoció de la cultura popular de les terres de parla catalana. La coordina la CAL, que també s’encarrega d’organitzar l’acte més simbòlic de la iniciativa: la Flama del Canigó, que cada 23 de juny arriba també a Calella. L’Ajuntament de Calella ha renovat un any més el seu suport amb l’única oposició del regidor de Cs, que ha afirmat que la defensa de la normalització lingüística amaga veritablement una imposició del català per sobre del castellà.

Guillermo Gomis ho va dir dijous passat en el decurs del Ple Municipal en què es va aprovar el suport de l’Ajuntament al Correllengua del 2022. El líder de la formació taronja va tirar d’argumentari de partit per exposar que el castellà està perseguit a Catalunya.

La normalització de la llengua català s’ha convertit en una imposició de gran part de la societat catalana i una persecució del castellà. Només cal veure que en alguns col·legis es persegueixen els nens que parlen castellà i comerços que retolen en castellà. Nosaltres estem a favor de les dues llengües. És més, de les tres, juntament amb l’anglès.

Els representants dels grups municipals de la CUP i Esquerra, i l’alcaldessa Candini, van acusar al regidor de Cs de mentir amb les seves afirmacions sobre la persecució del castellà a Catalunya. Més enllà d’això, van advertir de la situació de perill en què es troba el català pel descens de l’ús social.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat