Calella revertirà el pressupost de la Fira 2020 en els sectors més afectats per la pandèmia

Tal com informava ahir Ràdio Calella TV, la de la Fira de Calella i l’Alt Maresme, que aquest 2020 havia de celebrar l’edició número 40, finalment es posposa un any per culpa de la crisi sanitària. L’ajuntament de Calella s’ha vist obligat a prendre aquesta decisió davant les múltiples incerteses que es presenten de cara al setembre sobre com es podran celebrar els grans esdeveniments culturals. L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha avançat que es farà un reajustament del pressupost municipal i els diners de la Fira es podrien destinar alguns dels sectors més afectats per la crisi. L’alcaldessa ha assegurat que la decisió s’ha pres per motius logístics i no per por a una segona onada, a la tardor.

La incertesa sobre com es podran fer grans esdeveniments, els condicionants de distància i seguretat, i la quantitat de visitants que passen any rere any per la fira – al voltant d’uns 30.000 –, han estat els motius pels quals l’Ajuntament de Calella ha decidit posposar la 40a edició de la Fira de Calella i l’Alt Maresme. Malgrat tot, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha dit que treballaran amb més il·lusió que mai en l’edició de l’any 2021.

Les dificultats de saber les mesures establertes de cara al setembre, els condicionants de distància… La quantitat de visitants que ens visita – 30.000- ens fa molt difícil saber com podrà ser aquesta fira. Un esdeveniment d’aquestes característiques es requereix un treball tancat de mig any abans mínim. El que farem és agafar amb més energia i més temps l’homenatge dels 40 anys de la Fira.

Candini ha exposat que es farà un reajustament del pressupost de la Fira i els 165.000 euros que hi anaven destinats serviran per a la reconstrucció de la ciutat post Covid-19.

Els diners de la fira que estaven destinats, seran per algun dels sectors més afectats per la crisi sanitària. Farem un reajustament del pressupost. És una partida de promoció econòmica i la ressituarem cap altres activitats d’economia productiva.

L’activitat de la Fira que se’n salva, és el tradicional vermut solidari de l’Hospital, que sí que es muntarà al Passeig Puigvert i passarà a formar part dels actes de la Festa Major de la Minerva. Una Festa Major que tampoc encara no se sap com es podrà celebrarà. De fet segons Candini, la programació també es veurà afectada per la crisi sanitària de la Covid-19. L’alcaldessa ha apuntat que hi haurà modificacions importants sense concretar-ne més detalls.

Hi haurà Festa Major. Ara no puc avançar gaire perquè tot el que pugui dir avui demà és matisable. En tot cas hem de veure com evoluciona tot plegat. El nostre compromís és seguir amb les normes i evitar qualsevol repunt. I el segon compromís és que apostem per la cultura, pel gaudi col·lectiu i òbviament per la Festa Major.

Candini ha assegurat que la Festa Major de Sant Quirze i Santa Julita servirà com a un primer tast per preparar la Festa Major de la Minerva amb els condicionants de la “nova normalitat”.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *