Tejada (IC-V): “Es pot empadronar sense problema una persona que visqui sota un pont”

tejada

Iniciativa per Catalunya Verds de Calella considera que l’Ajuntament té l’obligació de facilitar l’empadronament d’en Mohammed, el ciutadà membre de la Plataforma Stop Deshaucios Alt Maresme que ocupa un habitatge propietat d’una entitat bancària.

Recordem que el passat divendres i en aquest mateix informatiu el tinent d’alcaldia de Recursos Generals de l’Ajuntament de Calella afirmava rotundament que el govern municipal no farà cap excepció en aquest cas. Jordi Sitjà recordava que els requisits d’empadronament són acreditar la propietat del pis, tenir contracte de lloguer o bé que el propietari autoritzi l’empadronament.

Avui hem sabut que la Plataforma Stop Deshaucios es concentrarà cada dimarts a les portes de l’Ajuntament fins aconseguir l’empadronament d’en Mohammed i que ha iniciat els tràmits per presentar una denuncia contra l’Ajuntament de Calella.

Davant de tot plegat, el portaveu d’ICV a l’Ajuntament de Calella, Sebastián Tejada, insisteix en remarcar que l‘Ajuntament ha d’empadronar per obligació a tots els ciutadans que viuen a la ciutat, sense entrar a valorar les condicions en què ho fan. Tejada: “Empadronar-se és una obligació de la persona i de l’Ajuntament. Es pot empadronar una persona que visqui sota un pont sense problema si pot demostrar-se que hi viu d’una manera permanent. L’Ajuntament no té perquè entrar en la situació jurídica entre propietaris i persones. Per l’Ajuntament és determinant saber si una persona viu habitualment a la ciutat“.

Tejada ha dit que Mohammed pot demostrar el seu arrelament a través de testimonis, ONG’s o tècnics de serveis socials.

Sebastián Tejada ha dit que el govern municipal es salta les normatives quan li convé, per exemple, en el procés independentista, però no ho vol fer en el cas de l’empadronament. “Jo crec que això correspon a la sensibilitat política del govern actual, que és molt procliu a saltar-se les normes quan interessa -en àmbit de país no hi ha problema-. Però en cas de defensar el dret d’una persona en situació de vulnerabilitat li costa“.

IC-V ha decidit demanar un aclariment al Consell d’Empadronament de l’Institut Nacional d’Estadística de Barcelona per aclarir quin ha de ser el posicionament de l’Ajuntament.

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera a Sebastián Tejada, emesa a l’Info Migdia

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat